Bohemians 1905 jun. Liberec jun. 2:2 (1:1)

V mrazivém počasí předvedly oba týmy pěkný kombinační fotbal a diváci, kteří se i přes zmíněnou nepřízeň počasí dostavili, se měli na co dívat. Oproti původnímu rozpisu se nehrálo v Uhříněvsi, ale kvůli počasí na umělé trávě na Vyšehradě.

Liberečtí mladíci sice v utkání dvakrát vedli, když se o obě branky Severočechů postaral Daniel Dydowicz, posila z Opavy, ale na zisk tří bodů nakonec nedosáhli.

Slovan se ujal vedení po přímočaré akci, kterou vymyslel Coufal. Ve vápně si zpracoval míč Dydowicz a poslal ho přesně mimo dosah brankáře Starczeskiho 0:1. V 25. šel Dydowicz sám na Starczeskiho, který však dobře vyběhl a vyrazil na roh.

Po neproměněné šanci hostí přišel trest v podobě vyrovnávacího gólu mladých Klokanů. Standardní situaci prodloužil jeden z libereckých hráčů, brankář Kolář vyběhl ze své branky a číhající Ptáček dopravil míč do sítě 1:1.

V 42. trefil domácí Šumský z přímého kopu tyč.

V 73. proměnil Dydowicz penaltu po faulu na Jánošíka a Liberec opět vedl 1:2. Vedení však neudržel v 90. minutě po centru od levé pomezní čáry zakončil Ptáček hlavou mimo dosah brankaře 2:2. Ještě v druhé minutě nastavení se do gólové šance dostal Karamatič, ale na brankové čáře bránící hráči zachránili Bohemce nerozhodný výsledek.

„Bod z venku se počítá, ale myslím, že jsme měli vyhrát," mínil liberecký trenér Jiří Chytrý. „Zejména v prvním poločase jsme byli aktivnější a lepší v kombinaci. Našimi problémy jsou předfinální přihrávka v ofenzivě a individuální chyby v defenzivě. Na tom musíme pořád pracovat. Šancí jsme mohli mít mnohem víc. A bohužel v závěru jsme se opět nevyvarovali chyby v obraně, z čehož pramenil vyrovnávací gól v 90. minutě."

Branky: 27. a 90. Ptáček - 11. a 73. z pen. Dydowicz. Rozhodčí: Bílek. Žk: Jiskra, Žaloudek, Šumský - Beníšek, Kmoníček, Coufal, Patka. Diváků: 70. Liberec: Kolář - Coufal, Karamatič, Patka, Beníšek - Soběslav, Daniel (79. Sackey) - Drobílek (86. Šulc), Dydowicz, Jánošík (73. Černý) Kmoníček (73. Leibl).