Fotbalovým krajem prosakují zaručené zprávy o konci divizního fotbalu v Jablonci nad Jizerou. Ten údajně nechce pokračovat v divizi bez toho, aby byl farmou ligového Jablonce. A Jablonec by měl mít nově farmu v Dobrovicích, které postupují do ČFL. Kdyby tomu tak bylo, „Jabloneček" by šel do krajských soutěží a v tu chvíli by doplnil divizi druhý tým z krajského přeboru, kterým je Chrastava.

Jenže! Na FAČR v Praze přihláška Jablonce n. J. do divize již leží. „Přihláška byla podána v termínu. Ale oddíl by mohl odstoupit ze soutěže ještě před losováním, které je ve čtvrtek 25. června," potvrdil vedoucí sekretář ŘKČ Jan Hořejší.

Z Baumitu Jablonec se nikdo nechtěl oficiálně vyjádřit, protože zatím není nic uzavřeného a o budoucí farmě se stále jedná.

„Situaci ohledně naší budoucnosti v současné době stále řešíme. Jednáme jak o prodloužení spolupráce s Baumitem, tak o složení vlastního kádru na novou sezonu. Více se budu moci k situaci vyjádřit v průběhu příštího týdne, kdy bychom měli rozhodnout, jakým směrem bude fotbal v Jablonci nad Jizerou směřovat," řekl předseda Sokola Jablonec nad Jizerou David Holman.

Již jistý nováček ČFL Dobrovice o údajné spolupráci s Jabloncem neslyšel. „O tom nic nevím. A poslední zprávy z našeho vedení jsou jasné nechceme být ničí farmou," potvrdil sekretář Dobrovic Libor Novák. Za Dobrovice nastupují v tomto ročníku divize exliberečtí hráči Krystan, Patočka, Soběslav, Suk a všichni se na třetí ligu těší.