Nováček z Doubí má formu: vyhrál v Desné zcela jasně. Višňová prohrála v jabloneckém Pěnčíně, stejně jako Hrádek v Železném Brodě. Pěnčín-Turnov B porazil kvalitní Skalici a VTJ Rapid Liberec plichtila se Sedmihorkami. Toto utkání bude mít ještě dohru, protože vojákům se nelíbila zejména první penalta. Proto podávají protest.

Pěnčín - Višňová 2:1 (2:0)

Jako první zahrozili domácí v 10. minutě Chlomkem, kdy mu střelu z vápna vyrazil Závůrka na roh. Za dvě minuty hostující Šmidrkal poslal střelu z trestného kopu, kterou na brankové čáře vykopl obránce. Ve 14. dobře vystřelil ze 20 metrů Soukup. Ale přišla osudná 15. minuta, kdy projela pod Závůrkovým tělem střela Matějíčka z dálky a domácí vedli. Pak se hrálo od vápna k vápnu, na každé straně se kopaly dva rohy, bez vyložené šance. V 50. poslal hostující Havlíček střelu přes, ale v 53. Chlomek po centru Regenermela zvýšil hlavou na 2:0. Po druhém gólu Višňová otevřela hru a posílila útok na tři hráče. V 55. Soukup od pomezní čáry poslal dobrý centr, jenže ho před bránou srazil bek na roh. V 67. byl konečně nápor korunován gólem roh Šmidrkala zakončil hlavičkující Štrbák. Pak napřáhl před vápnem Soukup a brankář stihl vyrazit. V 77. Mazánek poslal trestný kop tak, že ten olízl břevno. Višňová vše vrhla do útoku, čímž se dostali domácí k brejkům a Závůrka se při jednom musel vyznamenat.

Branky: 15. Matějíček, 53. Chlomek - 67. Štrbák. Rozhodčí: Špidlen, ŽK: 0.1. Diváků: 50. Višňová: Závůrka Zimák, Kepr (57. M. Mazánek), Melka, Šmidrkal Havlíček, Soukup, Holub, Bufák (46. Kopecký) Štrbák, Jakl.

Pěnčín-Turnov B - Skalice 3:2 (3:1)

Domácím vyšel úvod, v němž byl po trestném kopu stažen Matoušek a penaltu využil Zdražil. Pěnčín byl lepší a po střele Vavřicha ze dvaceti metrů vedl 2:0. Přišly další šance a Hurt dorážel míč do prázdné brány na 3:0. Škoda, že domácí vedení neudrželi. Hosté v závěru půle trestali po trestném kopu na zadní tyči Hlavinkou. Na začátku druhé půle domácí Vavřich spálil dvě tutové šance. Skalice prokázala zlepšení a Burianem vstřelila druhý gól. Uklidnění mohl zajistit pro domácí Zdražil, ale penaltu za faul na Matouška neproměnil. Takže pak se Pěnčín musel až do konce bránit atakům hostů.

Branky: 16. Zdražil z pen., 36. Vavřich, 38. Hurt - 41. Hlavinka, 66. Burian. Rozhodčí: Nádeník, ŽK: 4:6, ČK: 90. Knytl (S). Diváků: 100. Pěnčín-T: Šrajer - Tvrdý, Štefan, Matoušek, Čermák - Hurt (46. Bezemek), Zdražil, Škréta, Jaček (85. Korček) Koubek - (68. Havel), Vavřich.

Desná - Doubí 1:4 (0:2)

Aktivnější Doubí nastoupilo se třemi změnami, kapitánskou pásku dostal Suchan a všichni zahráli velmi dobře. V 9. minutě mířil Kosiewicz z trestného kopu vedle, stejně jako Piršel. Kolem 20. minuty se předvedli domácí. Ve 26. vyslal 50metrový pas Abrahám do volného prostoru, kam naběhl Kozák a otevřel skóre. Za chvíli měl Piršel po pěkné kombinaci šanci, ale míč nedopravil do prázdné brány. Další povedenou akci nezakončil Kozák. Ve 37. Kosiewicz na půlce našel Kozáka, který se dostal přes beka a skóroval podruhé. Doubí mělo i další příležitosti Broschinského placírku ze 30 metrů stihl již překonaný gólman vyrazit.

Po změně stran měli domácí snahu vyrovnat, ale Kanta byl proti. Jen v 58. přišla chyba Doubských a Špaček snížil. Trenéři Doubí zareagovali střídáním, které se povedlo. Grujoski při prvním dotyku s míčem pálil z 25 metrů přesně do šibenice na 3:1. V 65. se po dlouhém odkopu dostal Kozák do koncovky, ale hattrick z toho nebyl. Možnost měl ještě Piršel, jehož lob gólman vychytal. Pak měli šanci domácí, ale bezchybný Kanta chytil. Nápor Desné pokračoval, jenže osamoceného Špačka znovu Kanta vychytal. Při tlaku Desné podniklo Doubí rychlý kontr Suchanem, který přehodil brankáře ze 30 metrů na 4:1.

Branky: 58. Špaček - 26. a 37. Kozák, 63. Grujoski, 82. Suchan. Rozhodčí: Bohatý, ŽK: 3:1. Diváků: 100. Doubí: Kanta - Broschinský, Brauner, Melichar, Kosiewicz - Kozák, Kahl (62. Grujoski), Michalík (72. Fronc), Abrahám - Piršel (89. Martínek), Suchan.

Železný Brod - Hrádek 1:0 (1:0)

Úvod patřil hostům. V 8. minutě Dobeš, byť pod tlakem, odcentroval a hlavičku T. Janáčka vytěsnil gólman na roh. Po něm hlavičkoval opět T. Janáček, ale vedle. I nadále měli míč na svých kopačkách častěji Hrádečtí a domácí se více začali prosazovat od 25. minuty, zejména zlepšenou kombinací. Ve 29. byl při průniku vápnem faulován T. Janáček, ale nic se nepískalo. Hra se vyrovnala a do kabin šli veseleji domácí, když ve 40. úspěšně završil individuální akci Havrda, který obešel bránící hráče a prostřelil i Vašíčka. Druhá půle byla spíše bojovnější a v jejím úvodu vyfasoval Hrádek tři žluté karty. V 67. zabránilo zvýšení vedení domácích břevno a výborný zákrok Vašíčka. To bylo ze strany Brodu vše. Hosté byli lepší a nejblíže gólu byla akce Horáka, který centrem našel Hetvera, ale ten v pádu neprotlačil míč za brankáře. „Byť jsme soupeře přehrávali, odjíždíme bez bodu," potvrdil trenér Petr Rachlický.

Branka: 40. Havrda. Rozhodčí: Čurda, ŽK: 3:6. Diváků: 50. Hrádek: Vašíček - Holeček (46. Hůla), Vinš, L. Janáček, Brožík (78. Skrbek) - Hořák, Hynek, T. Janáček, Mizera - Dobeš, Hetver.

VTJ Rapid Liberec - Sedmihorky 3:3 (0:1)

Domácí sice měli převahu, ale často byli zastavováni ofsajdy. Jinak byli lepší kombinačně, ale góly nepřicházely. Jeden sice docílili, ale pro domnělý ofsajd nebyl uznán. Převaha nebyla vojákům nic platná, protože hosté v závěru půle vstřelili vedoucí gól. Naštěstí hned po návratu z kabin Dinh vyrovnal a čekaly se další góly v síti hostů. Jenže za chvilku přišel zákrok nezákrok před pokutovým územím domácích na hostujícího útočníka a k překvapení všech z toho byla penalta. Přes protesty domácích ji Dvořák proměnil a Sedmihorky opět vedly. Vojáci byli stále o něco lepší a navíc byl hostům vyloučen hráč. V přesilovce pak vojsko vyrovnalo střelou Vodičky. Jenže přišla 83. minuta a v ní další penalta pro hosty 3:3. Přestože z toho byli domácí špatní, dál poctivě bojovali a po pěti minutách Studnička srovnal stav. Dál byli domácí v tlaku, jenže proti byl čas, takže nakonec pobrali jen plichtu.

Branky: 47. Dinh, 75. Vodička, 88. Studnička - 40. a 60. z pen. Dvořák, 83. Horváth z pen. Rozhodčí: Rais, ŽK: 1:3, ČK: 65. Kratochvíl (S). Diváků: 150. VTJ Rapid: Dostál - Poživil, Uzel (46. Mečíř), Novák, Studnička - Soukeník, Svoboda (72. Jícha), Husák, Dinh - Vodička, Němec.