Juniorka fotbalového Slovanu Liberec přes zimu silně omladila a o víkendu sehrála první přípravný zápas na hřiště rivala v Jablonci. Trenér David Vavruška nasadil dva chlapce ročníku 1996 a pětici ročníku 1995, tedy řádově ještě dorostenců. „Odehráli jsme dobrý zápas, ve kterém dostali šanci hodně mladí hráči. Oboustranně se čekalo více šancí a také gólů, ale chyběla kvalita v koncovce. Určitě to bylo utkání z naší strany poctivě odmakané a pro nás se šťastným koncem, protože rozhodující gól jsme vstřelili v poslední minutě," informoval trenér, který vystřídal sedmnáct hráčů, z nichž bylo nových jedenáct.

Zápas byl vyrovnaný herně i na šance, oběma týmům chyběla jak kvalita v přechodové fázi, tak i v koncovce. Přesto se Liberečtí dočkali jako první úspěchu, když po centru Kaisera Kmoníček v souboji s bekem dal gól. To byl na hřišti sedm minut, protože vystřídal lehce zraněného Frimmela. Jenže za dvě minuty se v pokutovém území Slovanu pískal kontakt, který měl být asi faulem. Z nařízené penalty pak Jablonec srovnal skóre. Také ve druhé půli fotbal nepřinesl mnoho příležitostí na změnu stavu, a tak až v 90. minutě přišel po akci Kmoníčka z pravé strany centr, který dorážel po chybě stoperů Giuseppe Lanfranchi na 2:1 pro Liberec.

Branky: 29. Skwarczek z pen. 27. Kmoníček, 90. Lanfranchi. Liberec: Zoul (46. Kubát) - Zitka, Vojtěšek, Kastelovič, Bělíček (46. Beníšek) - Kaiser (46. Lanfranchi), Bouška, Ondráček, Krejčí (46. Moravec) - Frimmel (22. Kmoníček), Ambrož (46. Polívka).