Frýdlant sice dokázal otočit průběh utkání s Bozkovem, jenže v samém závěru se hosté dostali do vedení a zvítězili. Oslabená Višňová bez čtyř stabilních hráčů podala ve druhé půli kvalitní výkon, ale z Doks nakonec odjela bez bodu. Hejnice prohrály domácí duel s favorizovanými Sedmihorkami, když dohrávaly v devíti, bez dvou vyloučených. Jediným bodujícím mužstvem Liberecka tak byla vedoucí Chrastava, která se proti Lomnici dost nadřela.

Frýdlant – Bozkov 3:4 (1:2)

Domácí vstoupili do zápasu špatně a jejich mdlý výkon hosté využili hned po dvou minutách, kdy špatně pohlídaný Hejtmánek překonal hlavou Tauše. Frýdlant se probouzel jen ztěžka a srazil ho druhý gól, kdy přízemní centr stihl před gólmanem tečovat Aster. Přestože to domácím nešlo, svoji velkou šanci neproměnil Lode, který po vypíchnutí míče běžel sám na branku. Až v závěru půle se hlavičkou prosadil nejmenší hráč na hřišti – domácí kapitán Šena. Jeho koníček, přeskočil stopera i gólmana. Frýdlantští vyslechli pak v poločase ostrá slova svého trenéra Stýbala a po nich přišla jejich proměna. Začali více hrát a tvořit a Bozkov byl najednou ze hry venku. Odezvou na zlepšený výkon byla krásná rána Plesara, jenž pálil z 22 metrů na 2:2. V dalším tlaku za tři minuty otočil skóre po kombinační akci Nosek a další možnost po úniku propásl Částek. V závěrečných deseti minutách přišel ale obrat. Nejprve rozhodčí posoudil zákrok domácího hráče jako penaltový a z pokutového kopu hosté vyrovnali. To nebylo vše. Pak se pískalo opět proti domácím a

trestný kop z 24 metrů napálil Červený přes zeď do tyče a od ní skončil v síti. Toto vše domácí i jejich fanoušci jen těžko rozdýchávali, navíc podobný zákrok jako byl ten penaltový proti Frýdlantu, nechal sudí ve vápně Bozkova bez povšimnutí.

Branky: 44. Šena, 66. Plesar, 69. Nosek – 3. Hejtmánek, 22. Aster, 82. Mazánek z pen., 88. Červený. Rozhodčí: Bahník, ŽK: 3:0. Diváků: 100. Frýdlant: Tauš – Lode (46. Šindelář), Vízner, Šena, Kutílek – Coufal, Částek, Jelínek, Plesar – Nosek, Stýbal (76. Peml).

Chrastava – Lomnice 3:2 (2:0)

V oboustranně pohledném fotbale se prosadili jako první domácí. Hezkou akci Štajnera zakončil Jakub Beneš. Hosté odpověděli Heřmanským, který však zblízka odmítl vyrovnat. Lomnice pak kopala trestný kop Tvrdým a jeho ránu do šibenice skvěle vyrazil Zíka. V 19. minutě měli hosté třetí tutovku, ale opět Heřmanský nebyl přesný. Zato domácím protiútok vyšel skvěle a Beneš vybídl Michala Rozmajzla na 2:0. Hra byla vyrovnaná, ale perfektní bomba domácího Abraháma měla skončit gólem. Také ve druhém poločase hosté ohrožovali nepříjemně domácí bránu. V 54. hlavičkující hráč vyloženě zahodil tuto šanci. V 66. sice domácí vstřelili třetí branku, ale ta nebyla uznána pro údajný ofsajd. Chrastava byla zřejmě nekoncentrována, protože okamžitě poté inkasovala, když se po trestném kopu hlavou trefil Šteffan. Další příležitost hosté nasměrovali do tyče. Na druhé straně unikl Řezka, jehož výtečně vychytal hostující gólman. V 82. lišák Štajner nasměroval roh na nabíhajícího Uzla a bylo 3:1. Jenže hosté hráli dál a po dorážce Gaubmana bylo 3:2. V nervózním závěru si Chrastava už náskok uhlídala.

Branky: 4. Beneš, 18. M. Rozmajzl, 82. Uzel – 67. Šteffan, 84. Gaubman. Rozhodčí: Paulus, ŽK: 3:2. Diváků: 250. Chrastava: Zíka – Kopecký, Uzel, Žemlička, Abrahám – P. Rozmajzl (88. Kos), M. Rozmajzl, Štajner, Sochor (58. Wolf) – Beneš, Bednář (69. Řezka).

Doksy – Višňová 2:1 (1:0)

Z různých důvodů chyběli Višňové Melka, Soukup, Dobrovodský a Holub, čehož domácí využili a po minutě se dostali do vedení. Centr do pokutového území zužitkoval hlavičkující Kýček a domácí nástup pokračoval ranou Šimona do břevna. Hosté zazlobili dvěma akcemi, kdy M. Mazánkovi chyběl do koncovky krůček a pak nevyšel centr T. Mazánka. Pak se připomněli domácí ranou Kýčka, kterou vyrazil Vykoukal. Zlepšení Višňové odstartoval ve 27. minutě Koudelka svojí střelou nad břevnem. Hra se srovnala, jenže Višňová šance neměla. Domácí vystrašili hosty v závěru, Šimonovu střelu stihl však Vykoukal vyrazit.

Jenže začátek druhého poločasu Višňová nezachytila a po nedorozumění v obraně si domácí připsali druhý zásah. Naštěstí trestný kop M. Mazánka šel od tyče do sítě a bylo sníženo. V 70. poslal domácí Vaňátko bombu těsně nad a po bratrské spolupráci višňovských Mládků zakončil krátkým lobem Milan jen do brankáře. Hosté spěchali za vyrovnáním, k němuž měli blízko zejména Štrbák a T. Mazánek. Na bod bylo, jenže T. Mazánek nevyužil pěknou přihrávku Bufáka. V závěru spěchal do pokutového území i gólman Vykoukal, ale domácí zuby – nehty těsný náskok udrželi.

Branky: 1. Kýček, 46. Šimon – 59. M. Mazánek. Rozhodčí: Nádeník, ŽK: 1:0. Diváků: 80. Višňová: Vykoukal – Šmidrkal, T. Mazánek, Kepr, Zimák – M. Mazánek, Koudelka (80. Lachman), Cýrus, Netolický – Studnička (67. Bufák), Štrbák.

Hejnice – Sedmihorky 1:5 (1:2)

Začalo se svižně a domácí hostujícího favorita zaskočili. Po přihrávce Koťátka šel D. Neumann sám na brankáře, který jej nadvakrát vychytal. Z protiútoku zlikvidoval střelu z úhlu domácí Kanta. Hosté poté přidali na důrazu, ale také na okopávání. Na obou stranách byly šance a do 25. minuty byly Hejnice lepší. Ve 29. hosté vybojovali ve středu hřiště míč a Kroupa pálil přesně k tyči. Ve 41. se zmocnil míče D. Neumann. Šel sám, byl faulován, ale faul ustál a při obcházení brankáře ustál i jeho faul. Své sólo pak ukončil gólem na 1:1. V závěru půle se domácím nepodařilo odkopnout při závaru ani nadvakrát míč a soupeř toho využil na 1:2. Druhý poločas patřil domácímu náporu a během čtyř minut měli možnosti vyrovnat Kobr a D. Neumann. Pak měl třetí šanci domácích Smola po centru Macháčka, míč ale poslal těsně nad.

A hosté opět přitvrdili, bohužel za nezájmu sudích. Sedmihorkám vyšla krásná kombinace po hodině hry a střela z hranice vápna byla gólová. Za pět minut se faulovaný D. Neumann ohnal po soupeři a byl vyloučen. Za tři minuty nato šel předčasně ze hřiště i Smola, který se postavil soupeři rameno na rameno. Domácí pochopitelně v devíti pouze bránili a hosté oslabeného soupeře dorazili dalšími dvěma brankami.

Branky: 41. D. Neumann – 30. Kroupa, 45. Petrlák, 64. Kodr, 75. Špína, 84. Červinka. Rozhodčí: Ujka, ŽK: 2:1. ČK: 70. D. Neumann, 73. Smola (oba H). Diváků: 100. Hejnice: Kanta – P. Neumann (42. Smola), Matěcha, Malinský, Fronc (68. Grujoski) – Macháček, Koťátko, Kobr, Šorejs, Sirůček (85. Matouš) – D. Neumann.