"Bylo tam břevno, skvěle zachytal Dúbravka. Škoda. Vezeme si tak jen bod. V Plzni z toho mají asi velkou radost, stejně bychom měli radost my, kdyby Plzeň ztratila v Karviné, ale to neovlivníme. Ovlivnit jsme to mohli dnes na hřišti, pak bychom se nemuseli ohlížet na nikoho jiného. Ale do cíle je ještě cesta daleká. Když se však budeme takhle prezentovat, tak budeme mít šanci," řekl po utkání kouč Slavie Jaroslav Šilhavý.

Slavia se oproti předchozímu utkání vrátila ke hře s jediným útočníkem, Liberec udělal více změn, když mimo jiné nemohl nasadit hosta ze Slavie Součka, a zejména přešel na rozestavení se třemi stopery. "V týdnu jsme to trénovali a hráčů jsem se ptal, jestli do toho chtějí jít, i když jsme to nikdy nehráli. Chtěli jsme to typologicky poskládat co nejlépe," vysvětlil trenér Liberce Jindřich Trpišovský.

Od začátku bylo patrné, že hraje lídr tabulky s týmem bojujícím o záchranu. Liberec sice bojoval, ale v pohodě hrající Slavia si vytvářela řadu šancí. Už ve třetí minutě zahrozil Lüftner, krátce poté druhý stoper Deli trefil tyč. Do dobré příležitosti se dostával i Škoda, ale špatně si míč zpracoval a Kerbr mu ho ukopl.

Čtěte také: Liberec zvládl pohár. Může nám to pomoci, ví trenér Trpišovský

V 15. minutě už se ale hosté dočkali. Barák odcentroval na zadní tyč, kde se prosadil Zmrhal a hlavou poslal Slavii do vedení. Liberci se navíc zranil zkušený stoper Latka a musel ze hry. Vedení mohl navýšit Hušbauer, jehož dlouhý centr z přímého kopu skončil překvapivě na břevně. Neuspěl ani Sýkora.

Liberec se dlouho nemohl dostat do šance, ale hned z první vážnější střely na branku srovnal. Potočný u vápna vybojoval důrazně míč, následně našel Ekpaie, který se trefil technicky do horního rohu branky a mohl slavit svou první branku v české lize.

Po hodině hry podržel Liberec brankář Dúbravka, jenž po Hušbauerově zblokované střele chytil dorážky Škody i Ngadeua ve vyložených šancích. Vzápětí se do šance dostával znovu Škoda, ale Obročník ho stačil zablokovat i za cenu zranění. Liberec tak přišel o druhého stopera a musel přejít na klasické rozestavení se čtyřmi obránci.

Slavia byla velmi blízko vedení v 70. minutě, kdy napřáhl ze zhruba 30 metrů ke krásné ráně Hušbauer, míč se však za překonaným Dúbravkou odrazil od břevna zpět do hřiště. Krátce na to hostující fanoušci již nadšeně vykřikli, jenže střela střídajícího Mešanoviče pouze rozvlnila boční síť.

Mohlo by vás zajímat: Liberec si udělal nákupní pátek. Má tři posily!

Hosté Liberec v závěru zmáčkli, ale dostávali se jen k nebezpečným střelám z dálky a Hušbauera s Bořilem skvěle vychytal Dúbravka. V posledních vteřinách ještě dostal červenou kartu domácí Bosančič za taktický faul. Slavia tak poprvé od začátku listopadu ztratila body.