Po dvou prohrách s rumunskou Kluží (0:1 a 1:2) je zítra čeká ligové derby v Jablonci. A předtím ještě dnes los 4. předkola Evropské ligy, v níž mohou alespoň částečně zahnat smutek ze ztracené Champions League.

Po čtyřech „anglických" týdnech bude pro Liberec následovat po sobotním derby nevídaných sedm dnů volna. Další zápas budou pak totiž hrát až v neděli 19. srpna od 15 doma s nováčkem z Jihlavy. Bude tedy čas doléčit některé šrámy na těle i na duši.

Trenér Jaroslav Šilhavý se ještě vrátil k dvojzápasu s Kluží:

„Samozřejmě je to zklamání. Myslím, že Kluž nebyl soupeř, který se nedal překonat. To jsme viděli ve středu v druhém poločase. Tenhle dvojzápas jsme si prohráli v Rumunsku, kde jsme podali špatný výkon. I tak jsme tam měli dvě šance a kdybychom dali gól, dopadlo by to jinak.

Kluž podřídila v odvetě taktiku výsledku z prvního duelu. Ona takhle hraje, čeká na své brejky. Jeden brejk jsme uhasili, ale v poslední minutě poločasu jsme po chybě inkasovali. Po rohu jsme nepokryli nejnebezpečnějšího hráče v pokutovém území, Kluž se dostala do vedení a pro nás to byla rána do vazu. Asi už jsme se viděli v šatně.

V kabině jsme nepanikařili a řekli si, že i tři góly jsme určitě schopni dát. Myslím, že ten druhý poločas byl z naší strany velice dobrý. Vyrovnali jsme, měli jsme vyložené šance, tyčku.

Věřili jsme, ale soupeř to pak takticky uhrál i poleháváním. I když ta druhá branka už nic neřešila, z pohledu koeficientu je to škoda."

Dnes od 13.30 hodin se ve švýcarském sídle UEFA v Nyonu uskuteční los 4. předkola Evropské ligy. To se bude hrát 23. a 30. srpna. Liberec v něm není nasazený a na rozdíl od předkol Ligy mistrů už v něm může narazit na týmy z předních evropských zemí.

Pokud včera postoupili z 3. předkola Evropské ligy všichni favorité (po uzávěrce této strany), bude dnes okruh možných soupeřů Slovanu vypadat takto:Sporting Lisabon, CSKA Moskva, Eindhoven, Bordeaux, Stuttgart, Charkov, Alkmaar, Lazio Řím, Newcastle, Inter Milán, Liverpool, Marseille, Bilbao, Levante, Hannover, Genk, Partizan Bělehrad, Young Boys Bern, Trabzonspor, Famagusta, Poznaň, Bruggy, APOEL, Hapoel Tel Aviv, PAOK Soluň, Rosenborg, Heerenven.

Poznámka:Rozdělení týmů pro los nebylo v době uzávěrky této strany definitivní, většina klubů hrála včera večer odvety 3. předkola a některé uvedené týmy nemusely postoupit.