Nováček krajského přeboru Hejnice přivítal nově Filipa Kmoníčka (Slovan Liberec) a z divizního Pěnčín-Turnova se vrátil Macháček. V Hejnicích by rádi udrželi bratry Neumanny, kteří zde hostovali ze Stráže n. N. a první přípravu odehrají příští sobotu v Pěnčíně.

V Ruprechticích je počet hráčů na hraně. Do mužstva by měl přijít zkušený Cibulka z Gasservisu, vracejí se z hostování Javůrek a Roth. Naopak Dominik Hořák, jenž hostoval v Rapidu, by rád odešel do Hrádku. Zítra se Ruprechtičtí představí doma v utkání od 10.30 hodin se Stráží n. N.

Okresní přebor Liberecka již hlásí první změnu. Jindřichovice by měly svůj první zápas se Žibřidicemi odehrát již 1. srpna. Kluby mají možnost poslat změny hlášenkami do 31. července.

Juniorka Slovanu Liberec. Zatímco Adam Ondráček zřejmě zůstane ve druholigovém Varnsdorfu, kde působí dva exliberečtí trenéři Plšek a Libor Macháček, Dydowicz a Kaiser se vrátili. Lukáš Kaiser odehrál zápas za třetiligové Dobrovice proti juniorce Slavie (3:4), kde vstřelil jeden gól a měl jednu gólovou asistenci. V Dobrovici bude na zkoušce do soboty. Nabídky má také Tomáš Polívka (Most, Semily, německá soutěž).

Dorost Slovanu Liberec U19 hraje zítra od 10 hodin v Semilech proti místnímu nováčkovi divize.

Chrastava je od pondělí do neděle na soustředění v Bedřichově. Pod vedením trenérů Rozmajzla a Petříka se připravuje dvoufázově 15 závodníků v čele s Jiřím Štajnerem. Preferována je zejména jízda na kolech a posilování nohou. Prvním přátelákem bude konfrontace s divizním Novým Borem ve středu 22. července na jeho hřišti.

Liberecký Martin Janošík odletěl do Holandska, na závěrečný turnaj finále FIFPro fotbalistů bez angažmá.