Na prvním tréninku ještě nebyl tým kompletní, někteří zahraniční hráči se připojí až v dalších dnech. Ke změnám v kádru zatím nedošlo, protože trenéři chtějí současné mužstvo nejprve pořádně poznat.

Ale „zdravé jádro" fotbalového A mužstva Slovanu Liberec včera v úvodu zimní přípravy na umělé trávě U Nisy nechybělo.

Jeden z lídrů Jiří Fleišman bere změnu trenérů jako novou výzvu: „Ani s panem Kotrbou, ani s panem Csaplárem jsem se dosud jako se svými trenéry nesetkal. Možná někteří mí současní spoluhráči v mládežnických reprezentačních výběrech, nevím. Každopádně jsem zvědavý a těším se, a myslím, že kluci taky. Po tom výsledkově nevyvedeném podzimu jsme si přes svátky psychicky odpočinuli a teď cítím, že mančaft má chuť do nové práce."

Nestraší Fleišmana tradiční zimní dřina? „Já jsem s tím problémy nikdy neměl. Dřina k té zimní přípravě patří, ale v dnešní době se stejně už většinou příprava odehrává více na hřišti."

Postavení v tabulce ale strašákem je. Patnácté místo, které by bylo na konci ročníku sestupové, se nad libereckým klubem vznáší jako legendární Damoklův meč…

„Já si sestupové starosti nepřipouštím," ujišťuje Jiří Fleišman. „Jsem si jistý, že tohle mužstvo patří v tabulce výš a pevně věřím, že už v prvních zápasech to ukážeme. Vyčistili jsme si hlavu a já si myslím, že ty poslední podzimní výsledky byly spíš o hlavě, než o skutečné výkonnosti."