Severočeši uspěli potřetí
v ligové sezoně a spravili si chuť po čtvrteční prohře 1:3 s Fiorentinou v Evropské lize. Zatímco Liberec se posunul na 11. místo, východočeský nováček po čtvrté porážce za sebou a klesl na čtrnáctou příčku.

„Pro nás to bylo hodně důležité utkání a vzhledem k tomu čtvrtečnímu zápasu to nebylo vůbec jednoduché. Takže jsme rádi, že jsme ho zvládli za tři body,
i když průběh byl složitý. Oproti minulým utkáním jsme naše šance proměnili. Pro Hradec to bylo kruté, že nedal branku, a pro nás vydřené. Po dlouhé době se trochu štěstí přiklonilo k nám," oddechl si po zápase liberecký trenér Jindřich Trpišovský.

„Vytvořili jsme si za stavu 0:0 poměrně dost příležitostí z brejkových situací. Kdybychom dali gól, mužstvu by to ještě víc pomohlo. Slovan by musel otevřít hru a my bychom ho úplně vybrejkovali," doplnil hradecký trenér Bohuslav Pilný.

„Z úvodních tlaků nějakých 25 až 30 minut jsme branku nevytěžili a potom jsme přežili dvě gólovky Hradce. Jednu dokonce tisíciprocentní, možná ještě více," připustil Trpišovský.

Slovan se prosadil až v 69. minutě. Coufal vzduchem vysunul střídajícího Ševčíka, který zprava přihrál na malé vápno a důrazný Bartl překonal Ottmara. Královéhradecký gólman poté podržel svůj tým čtvrthodiny před koncem při Ševčíkově hlavičce, v 79. minutě už ale podruhé inkasoval. Ševčík si zopakoval spolupráci
s Bartlem a ten přidal svou druhou branku v utkání.

„Komličenko se nám
v prvním poločase nelíbil, proto jsme tam dali Petra Ševčíka. Naštěstí dvě situace vyřešil výborně a našel dvakrát Dana Bartla," radoval se Trpišovský.

„Přestože jsme tu prohráli 0:2, dovolím si tvrdit, že jsme tu měli vyhrát. Ale
k tomu bychom museli dát gól na 1:0. Cítíme, že jsem tu měli na víc. Jsme zklamaní, ale nemíníme vše hodnotit negativně. O tu ligu, kterou jsme si vykopali, se budeme rvát dál," dodal trenér Pilný, který v minulosti hrával za Liberec.