Meteor Praha VIII. - VTJ Rapid Liberec 2:2 (2:0)

Utkání začalo ve slušném tempu na obou stranách, avšak větší kontrolu míče na nádherném novém umělém trávníku měli domácí. Ve 13. minutě po rohovém kopu předvedl své umění brankář Svoboda. V 19. Rapid podnikl protiútok po levé straně, který domácí obrana řešila faulem. Z následného přímého trestného kopu zahraného na přední tyč, nádherně přeskočil Neumann obránce i brankáře domácích a „angličanem" o vzdálenější tyč skóroval. Branku však rozhodčí neuznal, neboť na druhém vzdálenějším konci velkého vápna si své „sympatie" vysvětloval Částek s domácí obranou, za což byl ohodnocen žlutou kartou. Následně ve 21. domácí předvedli kombinaci přes pravou stranu Rapidu a neschopnost odkopnout míč do bezpečí vyústila ve střílený centr mezi stopery, kde nekrytý hráč Meteoru neměl problém s jeho úklidem za záda bezmocného Svobody. Hra pokračovala ve slušném tempu, domácí měli optickou převahu, ale přibližně od 30. minuty se zpřesňovala i kombinace Rapidu se střelbou zejména ze střední vzdálenosti (Kotek, Neumann bez výsledku). I domácím vyšla pohledná akce opět přes pravou stranu hostí a následnou zpětnou přihrávku zakončili domácí břevnem. Prakticky z protiútoku šel Rapid do své největší šance za poločas, kdy Jícha po pravém křídle zamával svému strážci a jeho střílený centr minuli na hranici malého vápna postupně čtyři hráči doplňující pohlednou akci. Jak to bývá, trest přišel prakticky vzápětí. Ve 45. přerušil Rapid domácí snahu jen za cenu rohového kopu, ze kterého nekrytý hráč u zadní tyče bez problémů zvýšil skóre.

Ve druhé půli začal Rapid lepším pohybem a snahou držení balonu na zemi, což přineslo ihned první standardní situaci ovšem bez efektu. V 55. vykopl Svoboda míč za stopery, kde číhal pohotový Jícha, který si zbývajícího obránce posadil na trávník, vedle něj ještě umístil brankáře Meteoru a po kličce skóroval do prázdné brány na 1:2. Domácí viditelně znervózněli a Rapid přidal na obrátkách a na přesnosti a bylo se celkem na co dívat. Ještě ve dvou případech (56. a 70.) se snažil prosadit Neumann, několik narážeček Kotka, Henzla a Čeřovského končilo na poslední chvíli odkopy domácích borců. Ovšem i domácí se snažili, ale jejich kontry již postrádaly přesnost a kvalitu. V 85. opět Jícha, tentokráte na levé straně, protáhl útočnou akci až téměř k brankové čáře, zde si poradil s obráncem a jeho zpětnou přihrávku z voleje poslal Andrš na vzdálenější tyč, kde dobíhající Kotek ve skluzu nezadržitelně srovnal na 2:2. Do konce utkání pak Rapid více kontroloval hru, někteří domácí borci již byli dost frustrovaní, ale na výsledku se již nic neměnilo a tak Rapid veze překvapivý bod…

„Kluci se přesvědčili, že lze zvládnout i zápas, který se nevyvíjí dobře. Chce to jenom maličkost, a tou je bojovnost. Bod bereme, ale není čas na nějaké oslavy. Cíl je nám všem jasný. Takže makat, makat a zase makat. No a za týden velmi důležité utkání v Trutnově…," sdělil trenér Josef Šůma.

Rapid: Svoboda - Hořák (60. Vágner), Sonntag, Kopic, Šebek - Henzl, Čeřovský Částek (72. Andrš), Kotek, Neumann - Jícha.