Fotbalová I. A třída:Bod si připsaly jen Stráž n. N. a Frýdlant ve vzájemném derby

Stráž p. R. Hejnice

2:1 (1:0)

Domácí nováček soutěže měl mírnou územní převahu, ale bylo to bez šancí. Pouze standardní situace znamenaly větší hrozbu pro Vykoukalovu branku. Přesto se Stráž ujala vedení, kdy se ve 29. minutě prosadil střelec Radim Věchet. Po přestávce se Hejničtí probudili a doslova se do domácích zakousli. Hned ve 46. se navrátilec Kouba dostal sám před gólmana, ale neuspěl. Za dvě minuty pálil O. Malinský ze strany jen do boční sítě. V 53. vstřelil Zoreník sice branku, ale ta nebyla uznána pro domnělý ofsajd. Po hodině hry předvedli domácí ojedinělou akci, na jejímž konci byl faul. Z trestného kopu se pak Věchet trefil podruhé. Hosté se tak dočkali až po dalších šesti minutách, kdy Zoreník proměnil perfektní přihrávku Kouby. Následně měl Kouba ještě další možnost k vyrovnání, ale nebylo mu přáno. Závěrečný tlak Hejnic pak vyzněl naprázdno.

Branky: 29. a 60. R. Věchet 66. Zoreník. Rozhodčí: A. Brož, ŽK: 3:1. Diváků: 100. Hejnice: Vykoukal Hořčička, Novotný, Budka, M. Malinský D. Ráž (46. Sirůček), O. Malinský, Zrubec, Kobr Kouba, Zoreník (71. M. Ráž).

Stráž n. N. Frýdlant

1:1 (0:0)

Mladý tým domácích nezklamal a vybojoval spravedlivou plichtu. Aktivnější byli v úvodu domácí a ve 3. minutě se dostal L. Oberreiter za beka, jenže jeho bomba těsně minula cíl. Stejný hráč pak dobře vystřelil z trestného kopu gólman vyrazil na roh. Hosté kontrovali ranou Šeny, jenž z šestnáctky mířil kousek vedle tyče. Domácí zahrozili ještě ve 23. a 32. minutě. Nejprve centr a následnou hlavičku svého hráče musel Höfler vyškrábnout na roh a pak Dostálova střela ze strany šla těsně vedle. Ve 35. pomohlo domácímu gólmanovi břevno při střele Plesara ze 35 metrů. Po změně stran Frýdlant přitlačil a výsledkem byl gól Trakala po dobře sehraném trestném kopu. Po desetiminutovém náporu se domácí probrali a v 66. T. Oberreiter lízl hlavou míč, ale gólman chytil. V 68. bylo srovnáno: po centru do vápna se ve skrumáži dostal k míči Hertík a propálil vše. Stráž získávala navrch, i když individuálně byl na tom Frýdlant lépe. Ale bojovnost a kolektivní duch byl na straně Stráže. V 72. pěkně hlavičkoval Havlíček Höfler vyrazil. V 80. se dostal do šance Stříbrný, jenže z pěti metrů dal metr vedle. Následně se konala strkanice ve vápně a mladý T. Oberreiter byl za toto vyloučen. Frýdlant měl pak obrovskou šanci na výhru, jenže nastřelil jen koleno brankáře Soukupa. Pak se snažil proti oslabenému soupeři o útok, ale domácí měli dvě šance v samém závěru.

Branky: 68. Hertík 50. Trakal. Rozhodčí: Tykva, ŽK: 1:2, ČK: 80. T. Oberreiter (S). Diváků: 100. Stráž: L. Soukup Dostál, Valášek, Vogt, V. Jirsa Drápalík, L. Oberreiter, Stříbrný (85. J. Jirsa), Hertík, T. Oberreiter Havlíček. Frýdlant: Höfler Lopuszynski, Plesar, Scheidl, Coufal Řepa, Jelínek (68. Drobný), Kutílek (81. Záruba), Trakal Stejskal, Šena.

Krásná Studánka

Horní Branná 4:2 (3:0)

První poločas se hrál v režii domácích. Hned v 8. minutě po samostatné akci pálil Grepl pod víko (1:0). Hosté se dostali k jedinému ohrožení, když nebyla pískána ruka v jejich vápně a v rychlém kontru (domácí přestali hrát) musel zachraňovat Vrábel v bráně. Ve 20. se předvedl Knajbl a jeho vyraženou střelu usměrnil za brankářova záda J. Hájek. Studánka měla jasnou převahu i stálý nápor a po centru Vacka, akci Tomana a koncovce Hájka bylo 3:0. Navíc Housa z trestného kopu orazil tyč a stejný hráč z pěti metrů netrefil branku.

Ve druhé půli Studánečtí postupně v horku odpadávali a hosté po prostřídání hráli lépe. Chlup po individuální akci snížil na 1:3 a Studánka maličko znervózněla. Ale jen do té doby, kdy J. Hájek v 77. minutě dovršil hattrick. Domácí sice dál kontrolovali hru, přesto jim unikl Šimek a upravil na konečných 2:4.

Branky: 20., 27. a 77. Jakub Hájek, 8. Grepl 52. Chlup, 87. Šimek. Rozhodčí: Miklovič, ŽK: 1:0. Diváků: 50. Krásná Studánka: Vrábel Brada, Vacek, Javůrek, Saska Toman, Vajtr, Housa, Grepl Knajbl (75. Chmátal), J. Hájek.

Mimoň Raspenava

4:1 (2:1)

Domácí chtěli potvrdit roli favorita, a tak začali nátlakem. Jako první ale udeřili hosté z rychlého brejku. M. Koudelka našel před brankou volného Plůtu, a ten měl již snadnou práci. Domácím se podařilo v 18. vyrovnat Sutrem po závaru. Ve 30. prošel M. Koudelka přes tři hráče a ve vápně byl podražen obráncem, ale penalta se k údivu všech nepískala. A tak se ujali vedení domácí ve 40., kdy se prosadil Polák.

Druhou půli začali hosté lépe, ale dvě dobré šance zůstaly nevyužity. Přišel tak další trest v podobě třetí branky. V 63. zlikvidoval Farkaš trestný kop Leitnera. Poté byl ve 100% šanci P. Koudelka, ale tváří v tvář gólmanovi nebyl úspěšný. V 70. přidali domácí po chybě obrany čtvrtou branku. Další velkou šanci měl raspenavský M. Koudelka, ale hlavou také nedal.

Přišla řada rohových kopů Raspenavy a povedené střely z vápna, nejprve pálil Martinů a o pár minut později J. Koprnický, jenže obě rány zlikvidoval brankář. Do řady rychlých brejků se dostali i domácí, jenže ani oni nebyli úspěšní.

Branky: 23. a 71. Sutr, 30. Polák, 60. Votápek 10. Plůta. Rozhodčí: Dytrt, ŽK: 2:2. Diváků: 100. Raspenava: Farkaš Burgr, J. Koprnický, Žlebek, P. Koudelka L. Koprnický, Plůta, Martinů, Mleziva (63. Pikous) M. Koudelka, Koutný.