Mezi okresní fotbalovou elitu postupuje kromě vítězů obou skupin (Pěnčín a Hejnice B) ještě vítěz včerejší baráže Chrastava B.

Ta včera po urputném boji porazila až z penaltového rozstřelu Stráž. V normálním čase skončil dramatický zápas nerozhodně 1:1. Oba celky využily hráčů ze soupisek A týmů, takže za Stráž nastoupilo pět hráčů z áčka, za Chrastavu dokonce šest. Kvalitě duelu to jistě prospělo, přesto se čekalo jasné vítězství Chrastavských, kteří přece jen měli kvalitnější mužstvo a hlavně nejlepšího střelce krajských soutěží – Jakuba Beneše.

Deset minut vyznělo proto pro Chrastavu, poté obětavě hrající Stráž vyrovnala hru. Šance byly na obou stranách, ale gólmani byli proti, zejména po sólu Beneše a na druhé straně Soukupa. Stráž překvapivě držela s rychlejším soupeřem krok a dokonce dvě minuty po přestávce měla obrovskou výhodu, kdy po faulu kopala penaltu. Jenže Hruboň nechal vyniknout Kosaře a v další možnosti neuspěl při dorážce Landa. V 68. se povedla akce Chrastavským a na jejím konci byl Řezka, který protrhl střeleckou nemohoucnost všech. Jeho tým byl sice nebezpečný, ale to samé platilo i o Stráži, která měla šancí více. Po trestném kopu lízl hlavou míč Havlíček a bylo srovnáno. Stráž dřela a šla za výhrou, jenže se nedočkala druhé penalty, která se klidně mohla pískat. V dalších šancích Stráže neuspěl zejména Soukup, soupeř své příležitosti nedotáhl do finále. Zápas skončil bez vítěze a na pořad přišly střely ze značky pokutového kopu. Kosař Valáškovi střelu vystihl, což bylo pro další vývoj rozhodující. Nakonec Chrastava vyhrála 5:3, když svoji pátou Stráž již nekopala.

Branky: 73. Havlíček – 68. Řezka. Rozhodčí: Svinka st. – Kejdana, Trejbal, ŽK: 2:2. Diváků: 150.
Stráž: Černý – Klokočník, Kapras, Kašpar, Klucho – Procházka (46. Landa), Hruboň, Valášek, J. Jirsa (71. T. Oberreiter) – Soukup, Budský (8. Havlíček). Chrastava: Kosař – Stránský (39. Žďárský – 76. Szpyt), Lanc, Šipula, Jirák – Jahoda, Vávra, Sochor, Henzl – Beneš, Trojan (46. Řezka).