To je opravdu hodně. Policie nás požádala o pomoc při mimořádných bezpečnostních opatřeních, která se kvůli tomu plánují," řekl primátor Tibor Batthyány. Zápas se má odehrát ve čtvrtek 29. září.

RIZIKOVÉ UTKÁNÍ

„Utkání jsme vyhodnotili jako rizikové právě s ohledem na počet fanoušků, který by měl do Liberce dorazit," uvedl mluvčí Slovanu Lukáš Váňa. Podle něj by měla pro řecké fanoušky vzniknout ve městě speciální zóna, kterou by měla pod dozorem i policie. Ta by měla rovněž doprovodit průvod fanoušků až na stadion U Nisy, podobně jako tomu bylo vloni při zápase Slovanu s Hajdukem Split.

Také tento zápas byl kvůli chorvatským rowdies vyhodnocen jako silně rizikový, což se nakonec i potvrdilo. Příznivci Hajduku tehdy opanovali centrum Liberce a tropili výtržnosti. Vystřelenou světlicí dokonce způsobili požár domu u Sokolovského náměstí. Několik fanoušků také vtrhlo do prodejny Billa na Šaldově náměstí a bez zaplacení si odnesli plechovky s pivem. Průvod pak za zvuku bubnů a mohutného pokřikování dorazil na stadion, kde při zápase odpaloval světlice a dýmovnice.

Jaká konkrétní opatření se přijmou kvůli Řekům, budeme informovat.