Dnes od 20.15 hodin nastoupí proti Slovanu Liberec obhájce titulu, který v týdnu vyhodil po neúspěchu v poháru s Jabloncem trenéra Lavičku, jehož nahradil Zdeněk Ščasný. Úkoly pro trenéry jsou jasné: Ščasný vyhlásil boj o titul, liberecký David Vavruška se chce zachránit. Nikdo nechce prohrát, každý tři body potřebuje.

Zatímco Sparta v silně pozměněné sestavě byla v poháru vyřazena sousedním Jabloncem 2:0, Liberec se dostal do dalších bojů vítězstvím nad druholigovým Třincem (2:0). Po zranění do hry Slovanu zasáhli gólman Kolář, obránce Coufal a středopolař Pavelka, autor jednoho z gólů. Nehrál Šural, jenž stejně proti Spartě pyká za osm žlutých karet.

Dnešní duel bude ze strany Sparty jistě jiný, protože ta nastoupí v nejsilnější možné sestavě a s kanonýrem Lafatou od začátku.

Na fotbale budou dohlížet muži zákona

Policie vyhodnotila sobotní zápas jako rizikový. Na dnešek připravuje bezpečnostní opatření, kterého se zúčastní blíže neurčený počet policistů. „Nasadíme adekvátní síly a prostředky jako při jiných zápasech. Dohlížet budeme nad veřejným pořádkem a dopravou nejen v místě konání, ale i v jeho okolí. A to před utkáním, během něj a také po jeho skončení," řekl Deníku mluvčí policie Petr Kmínek.