„Postupujeme," suše odpověděl předseda Jiskry Mšeno Ladislav Čičmanec. Také šéf chrastavského fotbalu byl stručný: „Přihlášku do divize jsme poslali."

JAK DÁL V KRAJSKÉM PŘEBORU?

Krajský přebor při chrastavském zachování divize a postupu Mšena do ní má jasno: do I. A třídy sestoupí pouze jediný tým, a tím jsou na 99% tragické Semily. Naopak z I. A třídy půjdou do přeboru zcela jasně hráčsky nabité Přepeře a s nimi ještě Rovensko, oba zástupci z Turnovska.

I. A TŘÍDA

Směrem nahoru jdou zmíněné Přepeře a Rovensko, naopak do I. B třídy dost intenzivně míří Stráž nad Nisou, která „životní" zápas prohrála doma s Krásnou Studánkou 1:2, gólem v poslední minutě hry. Krásná Studánka má podobně jako předposlední Cvikov vnitřní problémy, ale sestoupit se nechce asi nikomu. Ale je jasné, že za tohoto stavu v divizi padá do I. B třídy jen poslední.

I. B TŘÍDA

Máme za sebou první kolo nadstavby, před kterou se obě soutěže rozdělily napůl. Lepších šest hraje o postup a horších šest o záchranu. Dovolíme si již nyní tvrdit, že nahoru z východní skupiny půjde Pěnčín (má náskok 15 bodů!) a ze západní skupiny Jenišovice (4 body před béčkem Mšena), oba celky z Jablonecka.

Do okresních přeborů (Liberecko má čtyři) půjdou z obou skupin dohromady tři (podle nejslabšího zisku bodů). Zatím se rýsují dva sestupující z východu (Kokonín a Libštát) a jeden ze západu (prozatím Frýdlant B, ale ten dokázal nyní vyhrát v Hodkovicích 5:2). Větší bitvu o černého Petra proto očekáváme v západní skupině, mezi trojicí Frýdlant B, Osečná a Doksy B.

A CO OKRESY?

V libereckém Chrastava B o víkendu ztratila definitivně šanci ohrozit vedoucí Vesec, protože „dokázala" doma prohrát s Vratislavicemi 2:4. Vesec půjde do I. B třídy rád a zaslouženě.

Českolipsko sice vede Jestřebí, ale to se dalo slyšet, že na postup rozhodně nemyslí. Takže jsou za ním v závěsu další vlčáci, kteří by za I. B třídu byli rádi: Sosnová, Žandov a Lokomotiva Česká Lípa. Zde rozhodnou poslední tři kola.

Na Jablonecku se hraje šílený přebor o sedmnácti účastnících, protože III. třída neexistuje. V nadstavbě o postup, kde hraje devět týmů, prozatím vede Mšeno C, před béčkem Železného Brodu a Rychnovem. Z této trojice má velký zájem jít do kraje Rychnov.

Třináct mužstev hraje okres Semily a v něm kraluje tým s názvem Jívan Bělá, a to s jedinou prohrou! Jedná se o ves s 240 obyvateli a postoupit pro potěchu všech místních chce.