Ligový kádr trenéra Jindřicha Trpišovského si nedokázal poradit s lídrem krajského přeboru a ani jednou nepokořil jeho gólmany. Naopak pro Chrastavské to je vítaný dopink před jarní částí krajského přeboru, z něhož se chce odrazit k divizním výšinám. Liberec poslal do hry 21 hráčů, Chrastava o dva méně. Novými tvářemi Trpišovského výběru byli Vůch, odchovanec Ondřej Bláha a Kusič, za hosty nastoupil Filip Henzl, aktuálně hráč liberecké juniorky.

SETKÁNÍ S REPREZENTANTEM. Chrastavský Kos je strážen Pavelkou.

Liberec byl pochopitelně aktivní a v úvodu gólman Zoul dvakrát zakročil proti střelám Sýkory a Shaly. Hosté odpověděli centrem Kopeckého, po němž šel za přispění libereckého zadáka k zemi Štajner. A klidně to měla být penalta. Později přišel závar před chrastavskou brankou, kdy Shala v tutovce mohl slavit, ale proti byl obětavý zákrok Henzla na čáře. Chrastava nehrála vůbec špatně, dokázala kombinovat, držela míč a nebyl to žádný ustrašený výkon. Ve 25. minutě musel liberecký brankář Hladký zachraňovat při hlavičce Michala Rozmajzla. Liberec se dostával do útoku, jenže následná střelba byla hodně nepřesná. Ve druhé půli až na Sýkoru kompletně jiný Slovan navyšoval převahu a bylo to prakticky na jednu branku.

Ale opět ta koncovka. Rabušic, Sýkora i Švejdík neměli přesnou mušku, Bartla zastavil včasný výběh gólmana Ziky, jehož jednou také zachránilo břevno při střele Bartla. V 74. se mohla pískat penalta proti hostům, kdy se liberecký hráč ocitl za přispění obránce na zemi.

Avšak ani tentokrát dobrý sudí Ginzel neposoudil zákrok jako faulový. Organizovaná a dobře připravená Chrastava tak dokráčela k historickému úspěchu. „Chtěli jsme Liberec napadat od začátku a stále se posouvat," prozradil úspěšnou taktiku chrastavský trenér Petr Rozmajzl, který chválil výborný kolektivní výkon proti ligistům.

Chrastava: Zoul Kopecký, Uzel, Žemlička, Henzl - Volf, M. Rozmajzl, Štajner, Kos, Kouba - Beneš. Postupně střídali: Zika, Abraham, Řezka, Sochor, Vávra, P. Rozmajzl, Ďuriš, Bednář.