V duelu II. fotbalové ligy žen si vedoucí Slovan Liberec poradil se třetím Rakovníkem. I zásluhou hattricku Červeňákové.

Zápas se odehrával pod taktovkou domácích. Nejdříve se po nahrávce Poláčkové dostala sama před branku Červeňáková, ale trestuhodně netrefila branku. Pak poslala těsně vedle střelu z vápna Matějková. Do třetice nevyužila gólovku Horčičková, kdy po levé straně prošla až před branku, ale tam si míč ukopla. Hosté se snažili překvapit dlouhými nakopávanými míči, ale před branku do šance se nedostávali. Až ve 27. minutě jim šanci nabídla obrana Slovanu, když odkop stoperky trefil hráčku před ní, další odkop dopadl podobně a toho už útočnice Rakovníka využila 0:1. Svoji chybu napravila Kovářová skoro vzápětí, když prošla po straně do vápna, tam se zbavila i poslední hráčky a chladnokrevně vyrovnala střelou na zadní tyč. Snaha Matějkové, pak i Červeňákové vyšly naprázdno.

Ve druhém poločase byly nadále aktivnější hráčky Slovanu, hostující hráčky jen vyčkávaly na chybu. V 55. se domácí Červeňáková individuálně dostala až do vápna, kde obstřelila brankářku na 2:1. V 66. pak přišla další chyba domácí obrany, kdy se hostující dostaly opět k odraženému míči a srovnaly na 2:2. Naštěstí za minutu dala na 3:2 Červeňáková, která naběhla zezadu na roh a přesně trefila. V 76. Jarchovská povodila obranu, uvolnila se a poslala střelu na branku, kde míč do prázdné branky dorazila Červeňáková a završila tak svůj hattrick. V závěru se ještě jednou sama před brankářku dostala Jarchovská, ale trošku zaváhala a obrana jí míč ukopla.

„Zasloužená výhra, i když jsme po chybě prohrávali. Ale dovedli jsme to otočit. Škoda neproměněných šancí, naopak soupeř měl dvě, a ty dal,“ potvrdil trenér Jaroslav Gajdoš.

Branky: 55., 67. a 76. Červeňáková, 33. Kovářová. Liberec: Dolejšová - Boušková, Pižlová, Kovářová, Horčičková (86. Sittová) - Poláčková, Pomijová (70. Ubiasová), Matějková, Filingerová, Červeňáková - Jedličková (46. Filingerová), Jarchovská.