Kaňkou na průběhu 17. kola fotbalového přeboru Liberecka (15. hraného) je nedohraný zápas Krásná Studánka B – Nové Město. Domácí se sešli jen v osmi lidech a když se jim v 60. minutě jeden hráč zranil, bylo utkání za stavu 1:2 předčasně ukončeno.

Jaký rozdíl oproti jinému béčku, konkrétně Frýdlantu, které naopak vyrukovalo proti Vratislavicím se čtyřmi posilami z A-mužstva a vyhrálo 7:2. Také rezervy Višňové a Chrastavy podaly příkladný výkon a vysoko zvítězily.

Jindřichovice – Pěnčín 0:3 (0:1)

Domácí v silně oslabené sestavě, jen s jedním mužem na lavičce, se snažili vzdorovat favoritovi, ovšem v první půli to byla hra kočky s myší. Pěnčín měl jednoznačnou převahu, leč gólově ji vyjádřil pouze jednou v 26. minutě, když po rohovém kopu se míč odrazil od hlavy domácího obránce do sítě – 0:1. Hlavním strůjcem tak nízkého skóre byl jindřichovický brankář Rezler, který podával famózní výkon, vytáhl nejméně tři tutové góly. Po přestávce Jindřichovice překvapivě vyrovnaly hru a měly také příležitosti, hrozily z brejků. Po jednom z nich byl faulován ve vápně Marek Knapp, ale z nařízené penalty brankář hostů Piršel domácímu Koutskému vystihl střelu. Hrál se oboustranně pohledný fotbal, „Jindřišky“ byly stále ve hře a hrozily, dobré šance nedotáhli do konce Petrovič a Tichý. A tak se stav měnil opět na druhé straně a opět to bylo po vlastním gólu! Hlavička pěnčínského hráče se odrazila od zad domácího borce za Rezlerova záda – 0:2… Jindřichovice poté otevřely hru, čehož využil Pěnčín deset minut před koncem. Atak tří na jednoho skončil Rezlerovým nedovoleným zákrokem a penaltou, kterou proměnil Mihálik na konečných 0:3.

Branky: 26. vlastní, 72. vlastní, 81. Mihálik z penalty. Rozhodčí: Rejf, ŽK: 0:3, 40 diváků. Jindřichovice: Rezler – Forman, Dlouhý, Přibyl, Petrovič – Hroch, Koutský, Tichý, Hradec – Masár, Marek Knapp. Pěnčín: Piršel – Lhoták (80. Jindřich Škréta), Mendlík, Vondráček, Šerpán (68. Lochman) – Jaček, Žďárský (70. Bába), Jan Škréta, Matějíček – Mihálik (88. Resler), Mynář.

Frýdlant B – Vratislavice 7:2 (4:2)

Domácí se posílili o čtyři náhradníky z áčka, které předtím dopoledne skolilo 
v I.A třídě Krásnou Studánku 7:0. A béčko se nedalo zahanbit, také nasázelo sedm branek. Famózní byla zejména sedmiminutovka mezi 12. a 19., kdy domácí nastříleli čtyři góly! Nejprve ve 12. minutě utekl Nosek po brankové lajně a jeho zpětnou přihrávku proměnil Stránský. V 17. Nosek vypíchl míč stoperovi a zvýšil na 2:0, za minutu se Nosek po napadání dostal k míči na hranici šestnáctky a prostřelil brankáře, a v 19. po trestném kopu ze strany propálil vše Michal Stýbal – 4:0! Vratislavičtí byli na ručník, ale kupodivu se dokázali zmátořit a do poločasu zkorigovali skóre. 
V 34. snížil po rohu hlavou nekrytý Čermák a v 42. se rozestoupil střed frýdlantské obrany, čehož využil Mätzelt 
k samostatnému postupu a přesnému zakončení k tyči – 4:2. Po domluvě v kabině nasadili domácí po přestávce opět úvodní tempo a poměrně rychle odskočili na vysoký náskok, z čehož se už hosté nevzpamatovali. V 58. dostal po pěkné kombinaci Šubrt přihrávku jako na stříbrném podnose a zakončoval z malého vápna do prázdné branky. 
V 61. Severýn uvolnil Stýbala, který zvýšil na 6:2 a v 62. si oba zopakovali akci v opačném gardu – Stýbal na Severýna a ten upravil na 7:2, což byl konečný výsledek.

Branky: 17. a 18. Nosek, 19. a 61. Michal Stýbal, 12. Stránský, 58. Šubrt, 62. Severýn – 34. Čermák, 42. Mätzelt. Rozhodčí: Pelikán, ŽK: 1:0, 50 diváků. Frýdlant B: Tauš – Peml, Lopuszynski (46. Ponc), Záruba, Kaplan – Stránský, Linhart, Severýn (72. Mauer), Michal Stýbal (66. Vocásek) – Nosek (46. Šubrt), Šindelář (62. Buřita). Vratislavice: P. Stolín – L. Stolín, Krejčík, Čermák (60. Zejbrlík), Preissler (70. Abdumannadov) – Berger, Dědič (74. Hlava), Mätzelt, Žemla – Opatřil, Žabka.

Nová Ves – Hejnice B 3:1 (1:0)

Domácí chtěli co nejdříve vstřelit uklidňující úvodní gól a tak nastoupili s velkým elánem. Dvě velké šance měl 
v úvodu Vávra – jeho první nebezpečnou hlavičku v 2. minutě zlikvidoval brankář Hejnic Kobr, druhá šla nad branku. Následně mířil Mrijaj z 18 metrů vedle, v 18. minutě míč po pokusu Adama z nulového úhlu s malou tečí gólmana přelétl celou šíři branky a zastavil se o zadní tyč. Neujaly se ani pokusy Lance, Trojana a Smoly, až minutu před přestávkou překonal hostujícího gólmana Martínek z 20 metrů přesnou ranou k tyči. V úvodu druhé půle byla hra rozháraná, Trojan mířil z úhlu nad branku a hosté v 60. nečekaně vyrovnali. Rychlý protiútok zakončil Krišal – 1:1. V 65. měly Hejnice dokonce velkou možnost jít do vedení, když po faulu Novotného kopaly penaltu. Střelu Leitnera však domácí gólman Marek vytáhl na roh! A v 67. Smola z protiútoku naopak poslal do vedení Novou Ves – 2:1. Po prostřídání domácí přeskupili řady. Hosté otevřeli hru a snažili se o vyrovnání. Řezníčkovu ránu vyrazil Marek, neujala se ani nebezpečná rána Krišala. V 84. Nová Ves přidala pojišťující gól na 3:1, po přihrávce Válka Malaga trefil šibenici. 
V samém závěru měl ještě šanci zvýšit Adam, který přestřelil, ale na tříbodovém zisku pro Novou Ves to již nic nezměnilo.

Branky: 44. Martínek, 67. Smola, 84. Malaga – 60. Krišal. Rozhodčí: Popelář, ŽK: 1:0, 40 diváků. Nová Ves: Marek – Martínek, Lanc, Malaga, Didi (42. Jansta) – Vávra, Novotný, Mrijaj (67. Novák), Adam (88. Maťátko) – Smola, Trojan (67. Válek). Hejnice B: Kobr – Čermák, Řezníček, Pecháček, Koutný – Petr, Berka, Leitner (70. Červa), Krišal – Zoreník, Filipi.

Višňová B – Gasservis Liberec 6:0 (6:0)

Hosté přijeli do Višňové jen v 11 lidech bez Smejkala, Macháčka, Brücklera a dalších opor. Na výkonu to bylo znát, domácí od prvních minut jednoznačně ovládli hru a už v 5. minutě se ujali vedení – Mrázek v pokutovém území zachytil odkop a překonal Tošnera. Na druhé straně v 8. vypálil nebezpečně ze 16 metrů Házi,ale brankář Závůrka stačil

vyrazit. Byla to ze strany hostů jediná vážnější akce 
v prvním poločase, v němž naopak narůstalo skóre ve prospěch Višňové. V 10. hostům nevyšel ofsajdsystém, Štrbák obešel Tošnera a zvýšil na 2:0. V 18. po přímém kopu Kepra pálil z 11 metrů Nguyen, ale Tošner si poradil. V 26. rozehrával trestný kop Pařík, míč se dostal k Mládkovi a ten přesnou trefou k tyči vstřelil třetí branku domácích. Po chybě v defenzivě plynařů přidal v 30. Štrbák čtvrtý gól. V 32. to bylo už 5:0 po krásné biliárové akci Štrbáka s Keprem. Ke kuriózní situaci došlo v 34., kdy byl v pokutovém území faulován Štrbák a rozhodčí nařídil penaltu. Tu zahrával Labský a pokusil se po dohodě se spoluhráčem o kulišárnu: přiťukl Štrbákovi a ten rozvlnil síť. Ale protože rozehrávka směřovala dozadu, což není povoleno, nebyl gól uznán a Labský navíc obdržel žlutou kartu za nesportovní chování… Nicméně domácí se ještě do poločasu dočkali šestého úspěchu, když centr Štrbáka na malé vápno si dezorientovaný Lednický srazil do vlastní branky. V druhém poločase nápor Višňové pokračoval, ale stav 6:0 se již nezměnil, zejména díky vynikajícímu Tošnerovi, který uchránil Gasservis od dvouciferné prohry. Brankář plynařů zlikvidoval mimo jiné Mrázkovo sólo od půlky hřiště a takřka gólové střely Stejskala, Labského či Kepra. V 86. měl Gasservis ojedinělou možnost alespoň zkorigovat výsledek, ale při Svinkově velké šanci se vyznamenal i domácí gólman Závůrka.

Branky: 10. a 30. Štrbák, 5. Mrázek, 26. Mládek, 32. Jos. Kepr ml., 44. vlastní (Lednický). Rozhodčí: Šrejbr, ŽK: 1:1, 60 diváků. Višňová B: Závůrka – Pařík, Šolta, Martinů, Bufák (75. Bláha) – Mládek (46. Kocián), Labský, Jos. Kepr ml. (46. Stejskal), Nguyen (62. Mokrý) – Štrbák, Mrázek. Gasservis Liberec: Tošner – Svinka, Guzik, Chlum, Šolc – Lednický, Bárta, Házi, Zelený – Louda, Švanda.

Jablonné – Dětřichov 6:1 (4:1)

Od první minuty se hrálo převážně na polovině hostů, kterým sobotní zápas hrubě nevyšel. V 8. minutě po hrubce obrany hostů Hetver nedal brankáři Zemanovi šanci a otevřel skóre. Po chvíli poslal Opršal do dobré pozice Ptáčka, ten však mířil vedle. Hostům se v 17. minutě podařilo vyrovnat po chybě Vejskraba, kterou potrestal Štěpánek. Ale v 25. už zase Jablonné vedlo, když Černý ideálně nahrál Vítu Šimonovi, který přeloboval Zemana. V 37. pronikal do pokutového území Hetver, byl faulován a penaltu proměnil Pál na 3:1. V 45. byl u zrodu dalšího gólu opět Hetver – vysunul V. Šimona a ten nezaváhal – 4:1. Také po přestávce pokračoval tlak domácího Tatranu. V 50. Liebezeit vysunul V. Šimona, ten dobrou přihrávkou vybídl Hetvera a nejlepší hráč zápasu přidal pátý gól Jablonného. Jaromír Hetver pak v 60. po přihrávce Kovaleva dovršil svůj hattrick a upravil na konečných 6:1. Ve slušně hraném duelu domácí potvrdili svůj dobrý výkon z předchozího týdne 
z Nového Města, zaslouženě vyhráli a odpoutali se z posledního místa tabulky.

Branky: 8., 50. a 60. Hetver, 25. a 45. V. Šimon, 37. Pál z pen. – 17. Štěpánek. Rozhodčí: Svinka st., ŽK: 1:0, 60 diváků. Jablonné: Holub – Liebezeit (60. Velecký), Pál, Pavlas, Vejskrab – Opršal, Ptáček, Černý, Kovalev (65. Nešvera) – Hetver (75. Marček), V. Šimon (65. M. Šimon). Dětřichov: Zeman – Mičunovič, Patrman (40. M. Ráž), Válek, Lachman – Koťátko, Netolický st., Štěpánek (53. Albert), Netolický ml. – D. Ráž, Kocián.

Chrastava B – Raspenava 4:1 (0:0)

V prvním poločase se hrálo převážně od vápna k vápnu, takřka bez gólových šancí, a tak bezbrankový stav při odchodu do kabin odpovídal obrazu hry. Druhá půle začala nastřelenou tyčí a v 58. už se domácí dočkali vedoucího gólu. Vsítil ho přesnou trefou Procházka po centru Vávry. 
V 66. si centr J. Doležala srazil raspenavský Balog do vlastní branky a bylo to 2:0. Hra se potom přiostřila, na hřišti přibylo nervozity a rozhodčí to musel řešit častým rozdáváním žlutých karet. Skóre se potom měnilo až v závěrečné desetiminutovce. V 80. se báječně trefil Václavík „angličanem“ od břevna do sítě – 3:0. Za minutu přidal čtvrtý gól Chrastavy Jahoda po vyšachování hostující obrany. Hosté měli v průběhu utkání také několik šancí, ale s jejich proměňováním byli na štíru. Až v 84. se jim podařilo zkorigovat stav na konečných 4:1, když Pikous mladší zavěsil 
z přímého kopu.

Branky: 58. Procházka, 66. vlastní (Balog), 80. Václavík, 81. Jahoda – 84. Pikous ml. Rozhodčí: Mizera, ŽK: 4:4, 50 diváků. Chrastava: Kverka – Žďárský (75. Stránský), Glaser, Rieger, Šipula – Václavík (85. Kraga), J. Doležal, Vávra, Urban (44. R. Doležal) – Jahoda, Procházka. Raspenava: Farkaš – Mleziva, Balog, Meneghel (76. Petrus), Burgr – Resl, Michal Zeman, Koprnický, Vancl – Pikous ml., Martin Zeman.

Krásná Studánka B – Nové Město 1:2 nedohráno

Utkání bylo v 60. minutě předčasně ukončeno pro nízký počet hráčů domácích. Že to v neděli dopoledne nebude na hřišti v Mníšku žádná velká fotbalová sláva, naznačovaly už úvodní sestavy. Domácímu béčku Krásné Studánky totiž 
z různých důvodů chybělo plných 15 (!) hráčů z kádru a tak nastoupilo jen v osmi lidech… Průběh utkání tomu odpovídal, hrálo se prakticky na jednu branku. Nestárnoucí gólman Příhoda se však překonával a domácí odolávali až do 35. minuty, kdy se v mlýnici před brankou nejlépe orienoval Kadera a zavěsil. Tentýž hráč hostů přidal v 42. druhou branku po kombinační akci. 
V druhé půli začalo torzo Studánky nečekaně aktivně, vytvářelo si brejkové situace i standardky a v 55. minutě dokonce dokázalo snížit na 1:2 zásluhou jediného útočníka Haka. V 60. minutě však přišel po dlouhém výkopu hlavičkový souboj a srážka hlavami, po níž musel domácí Pova s podezřením na otřes mozku odstoupit a utkání bylo předčasně ukončeno pro nízký počet hráčů Studánky. Ať už zůstane výsledek stejný, nebo bude kontumován, každopádně Nové Město tímto způsobem přerušilo sérii pěti porážek v řadě a připisuje si první jarní body. Naopak rezerva Krásné Studánky klesla na sestupovou třináctou příčku.

Branky: 55. Hak – 36. a 42. Kadera. Rozhodčí: Dvořák, ŽK: 0:0, 18 diváků. Krásná Studánka: Příhoda – Herman, Hošek, Bufka – Jirousek, Pova, Pojsl – Hak. Nové Město: Kocourek – O. Černý, Bruský, Jiruše, Plaček (50. Likavec) – Kolenkár, Kadera, Jalovičár, V. Černý – Šindler, Bartoš.