Umělá tráva na Vyšehradě se totiž může pochlubit certifikátem, který by na tento povrch pustil i utkání prestižní milionářské Ligy mistrů.

Liberčtí hráči již mají s nejmodernější umělou trávou na světě své zkušenosti.

Před více než rokem sehráli na tomto povrchu utkání předkola Ligy mistrů v Moskvě na hřišti Spartaku, kde prohráli 1:2 a o postup do hlavní soutěže přišli.

Letos zase využili umělý povrch ve Vyšehradě k tréninku při vynucené přestávce, když čekali na odlet k letnímu Poháru Intertoto do kazašské Kostanaje.

Liberec se v tradičním turnaji Tipsport Cup střetně ve skupině B s Jabloncem, Viktorií Plzeň a druholigovou Duklou Praha.

Turnaj startuje 5. ledna, přesný program zápasů bude teprve upřesněn. Finále se uskuteční 27. ledna na umělé trávě ve vršovickém Edenu.

Ze čtyř skupin postoupí do semifinále turnaje pouze jejich vítězové. Na nejlepší tým čeká finanční prémie 300 tisíc korun.

V loňském ročníku zimního poháru jezdil Liberec jen do Mladé Boleslavi.

Letošní novinkou Tipsport ligy je kromě nového názvu, minulých deset ročníků neslturnaj jméno Tipsport Cup, je umístění jedné ze skupin na Slovensko do Bratislavy.

Ve skupině A se střetne Slavia, bohemians 1905, České budějovice a Příbram. Ve skupině C Most, Teplice, Kladno a Ústí nad Labem a ve skupině D Petržalka, Trnava, Inter Bratislava a Brno.