Slovan kopal velké množství rohů, ale nedokázal skórovat. Neujaly se ani střely Ubiasové a Novákové.

Ve 32. minutě velmi aktivní Kotková obešla tři soupeřky, ale brankářka následnou střelu vytáhla na roh. O dvě minuty později zázračně zabránila gólu brankářka hostů Procházková při střele Kotkové, kterou už všichni viděli v bránce. Do konce poločasu obě útočnice „soutěžily“ ve spalování šancí.

Také druhý poločas se odehrával pod taktovkou Libereckých, jenže i přes velké množství šancí se nepodařilo skórovat.

Uklidnění přišlo až v 71. minutě, kdy z dálky vystřelila Nováková – 2:0. Liberec mohl potom ještě skorovat několikrát, ale až v 90. minutě Kotková vyzvala svoji nahrávkou Ubiasovou, a ta nezaváhala a z 16 metrů zavěsila na 3:0.

Po celý zápas liberecké dívky neunávně povzbuzovali vlajkonoši z libereckého „kotle“ a hráčky jim chtěly ukázat, že fotbal umějí. I přes hodně nepřesností se jim snad bojovnost Liberce a hlavně výsledek libil. Ná závěr proběhla i děkovačka.

„Z výsledkem jsme spokojeni, se hrou už méně. Některým hráčkám se nedařilo plnit taktické úkoly a i kvůli nervozitě jsme zbytečně přicházeli o mnoho balónů. S posledním týmem tabulky byla výhra povinností, a to se nám nakonec podařilo splnit,“ sdělil manažer Slovanu Antonín Lukač.

Slovan: Proboštová - Prokopová, Hušková, Pichrtová, Bistiaková (78. Sittová) - Filingerová(84. Hýčová), Kotková, Ubiasová, Ježková - Nováková, Boušková.

Ženy jsou tak v tabulce na 5. místě. Juniorka Liberce poprvé vyhrála. Nad Ivančicemi 6:0.