Liberecký tým v něm stále nebude kompletní. Obránci Bejbl, Janů a Holeňák už sice trénují na hřišti, ale víceméně individuálně v pondělí ještě nebudou k dispozici.

Nadějněji se jeví situace u útočníka Blažka. Toho trápily svalové problémy, byl v péči atletického trenéra Hejreta, ale na dnešním tréninku už by se měl zapojit normálně do přípravy s mužstvem.

K zbývajícím marodům jeden z asistentů trenéra Josef Petřík řekl: „Bejbl měl natažené vazy v koleně. Již sundal ortézu a postižené místo rozhýbává. Janů po vyléčení zánětu patní kosti začal s tréninkem. Holeňák měl natržený sval z utkání se Zlínem a až teď ho doktoři pustili do tréninku. “

V poháru ve Fulneku minulý týden chyběli některé opory jako Hodúr či Nezmar, které kvůli drobným šrámům z předchozí ligy trenéři šetřili.

Frejlach při posledním ligovém duelu s Kladnem předčasně odstoupil kvůli žaludeční viróze, je již v pořádku.

Z reprezentačních srazů se vrátili Slováci Šinglár (odehrál v úterý přátelský duel A–mužstva Slovenska v Chorvatsku) a Jonáš (dva zápasy za slovenskou jenadvacítku).

Úterní trénink Slovanu znepříjemnila havárie vodovodního potrubí v Pavlovicích, kvůli které na stadionu U Nisy netekla voda.

„Voda netekla v celých Pavlovicích a Ruprechticích. Měli jsme dvě tréninkové fáze a hráčům byla zajištěna doprava k osprchování do Plaveckého bazénu na Tržní náměstí,“ informoval Petřík.

Slovan absolvoval v úterý a ve středu dvoufázové tréninky, ve čtvrtek a v pátek čeká hráče jedna fáze. V sobotu individuální trénink, v neděli předzápasový trénink a v pondělí od 17.15 utkání 10. kola 1. ligy v Mladé Boleslavi. Slovan pořádá zájezd pro fanoušky. Stojí 160 Kč, pro členy fanclubu 130 Kč (včetně vstupenky). Zájezd lze koupit do pátečního poledne. Samotné vstupenky budou v prodeji v pátek po 12. hodině a stojí 100 Kč.