„I když jde o ligového soupeře, není v herní pohodě. Vadí mi, že jsme nevzdorovali více,“ litoval po utkání zklamaný čáslavský trenér Pavel Medynský.

Liberec díky gólům Jana Nezmara a Radka Bejbla z prvního poločasu postoupil do třetího kola, ve kterém se za tři týdny podívá do divizního Rýmařova, který ve druhém kole zdolal Opavu.

„Vítězství je určitě povzbuzením, neboť nálada není dobrá. Jsme rádi, že jsme bojovné utkání zvládli a že nám výhra pomůže v lize,“ uvedl střelec prvního gólu Jan Nezmar, který se trefil hlavou po centru Jiřího Lišky ve 13. minutě.

„Byl to hodně důležitý gól, který nás uklidnil. Jsem hrozně rád, že ho dal právě Honza Nezmar, protože v minulých zápasech měl řadu šancí, které neproměňoval,“ uvedl trenér Liberce Michal Zach.

„Klobouk dolů před Janem Nezmarem, který je schopný najít si v šestnáctce své místo a dát gól. Sebralo nám to vítr z plachet,“ pochválil libereckého kanonýra Pavel Medynský.

Do statistik pohárového zápasu se výrazně zapsal Radek Bejbl, který dvakrát střídal a navíc vstřelil pojišťující gól.

Nejprve po 20. minutách hry vystřídal zraněného Jiřího Bílka, aby po půl hodině hry napodobil jeho osud. Mezitím však vsítil gól, když těsně před koncem prvního poločasu centroval a míč se štěstím skončil za zády domácího gólmana.

Podle prvních zpráv nejsou zranění libereckých hráčů vážná. „Věřím, že se do dalšího zápasu dají do pořádku,“ řekl Michal Zach.

Pozitivní zprávou pro liberecké fanoušky je, že zraněného Bejbla vystřídal Tomáš Frejlach, který se v soutěžním zápase v tomto kalendářním roce objevil poprvé.

Ve druhém poločase se Čáslavští snažili zvrátit vývoj utkání, ale liberecká obrana pracoval spolehlivě.

„Vsadili jsme na kvalitní defenzivu a protiútoky, což se nám dařilo. Škoda jen, že jsme žádný z nadějných brejků neproměnili,“ dodal trenér Liberce.

Slovan teď má 11 dní na to, aby se připravil na další soutěžní zápas. 16. září hraje ligu na hřišti Žižkova.