Liberec však nebude moci nastoupit v kompletní sestavě.

První jistotou v absencích byl útočník Jan Nezmar, který nemůže hrát kvůli karetnímu trestu z konce minulé sezony. I z toho důvodu zkoušel trenér Zach v posledních přípravných utkáních jiné útočné varianty.

Takřka jisté je také, že nebude moci hrát obránce Holeňák. Převod jeho transferkarty stále blokuje Slavia Praha. Z tohoto klubu odešel Holeňák do rakouského Mattersburgu jako volný hráč a podle místních předpisů po návratu stále náleží Slavii, která s jeho právy může disponovat.

Slovan podal podnět k arbitrážní komisi ČMFS.

Pokud by se liberecký klub dohodl se Slavií ohledně přestupové částky, vše by bylo vyřízeno. Jenže Slavia si stanovila sumu, kterou Slovan neakceptoval, takže případ se zřejmě dostane ke smírčí komisi. Jak dlouho se řízení potáhne, nelze předpovědět. Liberec každopádně argumentuje faktem, že v současné chvíli Slavia brání hráči ve vykonávání pracovní činnosti.

Dalším kamenem úrazu jsou pro trenéra Zacha a jeho spolupracovníky zranění hráčů.

Útočník Jan Blažek má svalové zranění. Byl na vyšetření v německém Regensburgu, odkud se vrátil s tím, že léčení bude pokračovat v České republice.

„Je to natažený sval, chodím na elektroléčbu a lasery,“ uvedl včera člen reprezentační „jednadvacítky“. „Teprve v úterý se zapojím do lehčího tréninku. Na Spartě určitě nebudu moct nastoupit. Uvidím, jak to bude vypadat kondičně před druhým kolem proti Bohemce.“

Asistent trenéra Slovanu Josef Petřík, který se stará o zraněné hráče, uvedl: „U Blažka jde o komplikace se svalovou disbalancí. Možná se jedná o problémy trvalejšího rázu spojené se zády, není vyloučené, že se jedná o potíže kvůli růstu. Měl teď individuální program, pracuje s fyzioterapeutem.“

Dlouhodobé zranění kolena postihlo středopolaře Tomáše Frejlacha, který je ale po čtyřech měsících rehabilitace už v přípravě na hřišti. Jeho návrat na trávník v soutěžních utkáních však zatím není aktuální.

Útočník Filip Dort utrpěl zranění v oblasti achillovky. Hematom nezasahuje přímo Achillovu šlachu, ale místo u kotníku, nicméně zranění je velmi bolestivé a zatím vylučuje hráčův start v utkáních. Má uzpůsobený tréninkový program.

Příznivou zprávou je vyléčení obránců Janů a Petrouše, kteří by měli být schopni na Letné zasáhnout do hry.