Jako první si generálku odbydou v Mostě. Dnes od 15. hodin přivítají hráči SIADu na zrekonstruovaném stadionu německý celek FC Carl Zeiss Jena. „Na soustředění v Blšanech jsme pracovali na technicko–taktických prvkách. Zaměřili jsme se na přechod z obranné do útočné fáze a samozřejmě jsme nevynechali ani nácvik standardních situací,“ prozradil trenér Robert Žák, jenž ve dnešní generálce zjistí, jestli hráči dokáží přenést nacvičené prvky i do zápasu.

V dresu druholigové Jeny by se měl poprvé předvést Jan Šimák.

Na půdě nováčka ČFL Vlašimi se zítra představí Tepličtí. „Vlašim je kvalitní soupeř, ve svém středu má ligové fotbalisty. Bude to dobrá příprava na ligu,“ míní Petr Rada.

Kouč plánuje postavit jedenáctku, která by měla být nejblíž k ideálu. „Nastoupíme v pravděpodobné sestavě pro ligu,“ potvrdil. „Chceme otestovat naše možnosti, ale hlavně se nezranit.“

Severočeši ani v jednom z devíti přípravných duelů neprohráli. „Doufám, že ani v tom posledním utkání neprohrajeme,“ přeje si Rada.

Jablonec i Liberec si k posledním přípravným zápasům vybrali soupeře z české první ligy. Jako jediní z Gambrinus ligy.

Liberec jede do jihočeské metropole, Jablonec přivítá ligového nováčka ze Žižkova.

Liberečtí hráči v sedmi přípravných zápasech prohráli pouze jednou, v derby s Jabloncem. Mezitím však již stačili vypadnout z druhého kola Poháru Intertoto.

Oba zástupci Libereckého kraje budou prvoligovou prověrku potřebovat. Oba totiž čeká ostrý ligový start s loňským prvním a druhým týmem.

Liberec začíná v ligovém šlágru na hřišti obhájce titulu z Letné, Jablonec přivítá pražskou Slavii.

Mezi fanoušky Jablonce se v posledních dnech šířila panika, že je zápas se Slavií již beznadějně vyprodán. Klub však vzkazuje: Lístků je dostatek.

Zápas se Žižkovem, který začne v neděli v 17.30, mohou fanoušci sledovat pouze z hlavní tribuny, ostatní budou uzavřeny.