Nemrzelo vás, že jste skončil strénováním? Postoupil jste sbéčkem do III. ligy a stáváte se bafuňářem.

Skončit strénováním jsem nemusel, protože nabídku trénovat béčko jsem dostal znova. Ale byl jsem u mužstva dost dlouho a začal jsem cítit takové opotřebování. Pro kluky jsem byl známý a já je znal taky. Když jsme dělali první nástřel hráčského kádru, tak jsem zjistil, že kostra je stejná, tak jsem cítil, že pro obě strany bude lepší změnit vzájemné vazby. Přišla nabídka dělat funkci šéftrenéra, kterou jsem přijal.

Mládež jistě není taková, jaká by měla být – vzhledem ktomu, že Liberec má dva mistrovské tituly a žáci ani dorost nehrají nejvyšší soutěže.

Je to jedna z vizí, jak vedení, tak i mojí, něco smládežnickými kategoriemi udělat. A to klepšímu. Stím přišel Josef Jinoch a chce, aby výsledek mládežnického fotbalu byl daleko efektivnější než byl vsoučasné době. Vzal jsem funkci také proto, že Pepíka dobře znám a pod jeho vedením jsem již pracoval. Na řadu věcí máme podobný názor, to byl jeden zfaktorů, proč jsem do této funkce šel.

Mládeži by jistě pomohlo, kdyby žáci i dorost hráli nejvyšší soutěž?

Naše vize je ta, že mládežnická kategorie až do A žáků by měla být o radosti ze hry, aby kluci neměli nějaké stresy a byla to pro ně zábava a radost. Od A žáků bychom chtěli, aby práce stalentovanými jedinci byla efektivnější, tak aby se vD a C dorostu tyto talenty jasně ukázaly a daly o sobě vědět. Snimi musíme pracovat tak, aby co nejrychleji přešli do dospělé kategorie. Postup by byla taková nadstavba, hlavně by to prospělo žákům. U dorostu by to mělo být směrováno ktomu, aby se ti nejtalentovanější zabudovali do dospělého fotbalu. Chceme také mít ročníky srovnané výkonnostně. Aby se nestalo, že jeden vybojuje postup a druhý po něm bude mít problémy.

Prvním krokem byly změny realizačních týmů. Ty se prakticky konaly u všech družstev.

U staršího A dorostu je Jiří Štol a Milan Chmátal, u mladšího Jiří Neumann a Jiří Jedounek, u divizního B dorostu je Jiří Kaiser, u D dorostu Jiří Horáček a Rudolf Folke. Starší A žáky povedou Martin Janošík a Miroslav Kalát. C žáky má Alois Javůrek a Jan Broschinský, B žáky Josef Novotný a Martin Hořák, D žáky Michal Matouš a Karel Pekař. Ročník 1997 vedou Jiří Kollmann a Radomír Poplužník, 1998 Pavel Rumler a Filip Tovara, 1999 Luboš Bláha a Josef Lexa st., 2000 Josef Šůma a Tomáš Dušek a 2001 Jaroslav Štajer. Na podzim založíme tým hráčů ročníku 2002.

A co B dospělí jako nováček III. ligy?

Hovořil jsem snovým trenérem Radimem Nečasem po hrubé přípravě a určitě nechceme opakovat sestupové starosti, spíš máme za cíl být vhorní třetině tabulky.

Budete tedy plynulý hlídat přechod talentovaných dorostenců do třetiligového béčka?

Ano. Třeba ti nejtalentovanější klidně mohou přeskočit kategorii A dorostu a co nejrychleji, aby se zase optimálně adaptovali na dospělý fotbal, což je úplně něco jiného něž mládežnický.

Myslivec má každý den pořádně nabitý. Například včera byl se žáky a trenérem Janošíkem na dvojzápase v Hradci Králové, odkud se přesunul na dorostenecký Krejča Cup do České Lípy. Zkrátka chce být stále v obraze a své hochy dokonale znát.