Na sousedním hřišti trénovali i rekonvalescenti Peter Šinglár, Filip Dort i Milan Matula, zdravotně jsou mimo mladý Jirouš (horečky) a zkušený Janů (zánět v patě).

V úvodu utkání se dostali do šancí hosté, jmenovitě Holly a Bereš, pak se na druhé straně blýskli střelami Hochmeister a Blažek. Ten sice svoji tutovku nejprve zazdil, ale v 18. minutě, kdy presinkem získal míč, zakončil nekompromisně dělovkou do břevna a následně do sítě.

Za pět minut našla Liškova přihrávka Hodúra, jenž neměl sebemenší potíže s koncovkou – 2:0. Líbil se rychlonohý Blažek, jenž hrál s chutí a také se občas předvedl Diego na levé straně zálohy.

Liberecká obrana hrála jistě, záloha přehrávala Ústecké a tak se duel nesl ve znamení liberecké převahy. Po pěkné kombinaci mířil Jales do brankáře, ale ve 38. minutě bylo zle. Po krátkém sprintu se sám od sebe svalil Blažek a musel být střídán Hudsonem. Bláža má poraněný sval. Ve 41. namířil Hodúr zprava centr před branku, kde Jales z první „houslemi“ prostřelil gólmana na 3:0.

Ve druhé půli se tempo zvolnilo, ale Liberec měl stále více ze hry. Pěkně se dostal do šance Hochmeister, ale jeho centr ve vápně málem propálil Jalesovi prsa.

Další čtyři akce Slovanu skončily brazilským ofsajdem. V 55. vyslal Diego kolmicí Pudila, ale ten byl v šanci těsně před vápnem sražen. Za tři minuty zasprintoval Hudson a křížnou přihrávkou do vápna vyzval Pudila ke skórování. Jenže ten se netrefil a přítomná jeho maminka i oba dědové nebyli dvakrát nadšeni. Liberec slušně kombinoval a Ústí mělo jen jedinou možnost, kdy Procházka nemířil v šanci bránu. Jinak centry pochytal Uvarenko. V 75. nedokázal Dejmek usměrnit dobrý Pudilův centr. Krátce před koncem prováhal Liška ve vápně hostů svůj okamžik k zakončení, ale za deset vteřin tu byl další útok a po něm se Lišák prosadil gólem. Z levé strany poslal na bránu centr, ale ten zapadl brankáři za záda.