Od středy do neděle absolvuje mužstvo soustředění v domácím areálu.

„Trenéři Jaroslav Vodička a Stanislav Trojan mají v přípravě dvaadvacet fotbalistů a mezi nimi řadu mladých hráčů, které testují,“ oznámil prezident klubu Vilém Němec.

O změnách v kádru se nechtěl bavit. „Je to v této chvíli předčasné, jasněji bude za čtrnáct dnů. Mohu ale konstatovat, že kádr se oproti loňsku určitě neoslabí.“

Z Hlavice odešel krátce po skončení minulé sezony hrající manažer Petr Bulíř. Novým sportovním manažerem je Michal Dyml, který předtím působil v jabloneckém Pěnčíně.

V plánu pro nejbližší období jsou čtyři přípravná utkání. To první již zítra od 11 hodin v Hlavici s Viktorií Žižkov B, účastníkem divizní skupiny A. V neděli se Hlavičtí, rovněž doma od 11 hodin, střetnou s A–dorostem libereckého Slovanu. Příští středu 18. července bude jejich dalším protivníkem Dobrovice, která hraje ve stejné divizní skupině. Zápas se bude hrát od 17.30 na menším hřišti poblíž středočeské Dobrovice. V sobotu 21. března od 11 hodin Hlavice – Jablonec B, tedy souboj s účastníkem třetí ligy.

„Po těchto zápasech budeme mít jasno, kdo v našem kádru zůstane a kdo ne,“ uvádí trenér Jaroslav Vodička. „Koho zkoušíme? To zatím nechci prozrazovat, snad jen,že je tam nadějný útočník z Moravy.“

V minulé sezoně nebyli Hlavičtí spokojeni se ziskem bodů na domácím hřišti. Tři remízy a pět proher doma se jim zdá příliš.

„I proto chceme vytvořit kompaktní mančaft, stabilizovat mužstvo, aby na domácí půdě bylo schopné hrát podobně agresivně, jako se nám to dařilo v minulém ročníku v řadě utkání na hřištích soupeřů,“ dodává Vodička.

Z faktu, že v srpnu zahájí jeho svěřenci divizní boje dvěma zápasy venku, si nedělá těžkou hlavu. Na hřištích soupeřů dokázali třikrát zvítězit (například ve Dvoře Králové, který patřil mezi nejlepší mužstva minulého ročníku) a sedmkrát remizovat

„Jak se loni ukázalo, role hostů nám nedělá až tak velké problémy, takže věřím, že do soutěže vstoupíme úspěšně, i když soupeři jsou kvalitní. Dvůr Králové skončil třetí a nováček z Převýšova bude hodně nebezpečný, viděl jsem ho hrát. V téhle soutěži si ale nevyberete, přibylo hned několik poměrně kvalitních celků.“

V divizní skupině C je oproti loňsku šest nových jmen, která nahradila postupující Slovan Liberec B a Letohrad, sestupující Sedmihorky, Ústí nad Orlicí a Hlinsko, a také Český Brod, který byl zařazen do skupiny B.

Z České fotbalové ligy spadl do divizního „céčka“ Hradec Králové B a místa ve vyšší soutěži se vzdaly Ovčáry, i když skončily na nesestupové příčce v ČFL (do ní se díky tomu dostal z druhého místa zmiňovaný Letohrad).

Z krajských přeborů postoupili čtyři jejich vítězové: Čelákovice (Středočeský kraj), Pěnčín–Turnov (Liberecký), Převýšov (Hradecký) a Holice (Pardubický).