Českolipsko

Neslavnou tradicí se stává situace v českolipském okrese, kde sice opět s velkým náskokem zvítězilo mužstvo Jestřebí-Provodín, ale jeho prezident Pavel Kolář jako obvykle postup do I.B třídy odmítl. Podle kuloárních informací si jednak myslí, že vyšší soutěž by na hráče byla příliš velkou zátěží, podle jiných se mu nechce vrážet do fotbalu více peněz a podle dalších zdrojů se dodnes nesmířil s trestem odpočtu bodů, který klub dostal při svém zatím posledním působení v kraji, takže na krajské soutěže svérázným způsobem zanevřel.

Ať jsou důvody jakékoli, je jisté, že českolipský okresní přeborník se stejně jako loni v I. B třídě neobjeví. Nástupnické právo potom odmítly další dva kluby. Sokol Dolní Libchava, tým z druhého místa, nemá podmínky, které krajský svaz vyžaduje, mimo jiné potřebný počet družstev mládeže. Třetí mužstvo přeboru Českolipska Slavoj Dubá se ještě na postup necítí, čeká ho rekonstrukce hřiště, ale v nadcházející sezoně se prý už bude o postup ucházet. Účast v I.B třídě tedy spadla do klína B-mužstvu FK Česká Lípa, čtvrtému v tabulce.

Jablonecko

V okrese Jablonec není s postupem přeborníka okresu, jímž se stal SK Malá Skála, žádný problém, ale komplikace se vyskytly z jiného důvodu. Dvanácté mužstvo východní skupiny I. B třídy, Spartak ZEZ Rychnov, se totiž vzdává účasti v této soutěži pro příští ročník, takže jabloneckému okresu připadlo další postupové místo. Viktorie Janov nad Nisou i Sokol Maršovice, celky z druhé a třetí příčky, se však postupu zříkají, jelikož jejich hřiště nesplňují podmínky krajských soutěží a musely by hrát jinde, což nechtějí. Postupujícím se tedy stane, podobně jako na Českolipsku, čtvrtý tým v pořadí přeboru Jiskra Tanvald.


Bez problémů

Pouze v okresech Liberec a Semily proběhlo postupové řízení tak, jak mělo, tedy do I.B třídy jdou okresní přeborníci. Mužstvu SK Hlavice B se podařilo završit úspěšnou sezonu hlavického fotbalu, když tamní áčko dosáhlo devátým místem v divizi největšího úspěchu v historii oddílu. Ze Semilska postupuje do I.B třídy Jiskra Libštát, což je od fotbalistů pěkný příspěvek ke kandidatuře obce do soutěže o titul „Vesnice roku 2007“.

Ani v jednom ze čtyř okresů Libereckého kraje se nemuselo na přeborníka čekat až do posledního kola, „nerváky“ se nekonaly, o prvních místech bylo rozhodnuto předem. Nejdéle trvalo potvrzení vítěze okresního přeboru na Jablonecku, kde o svém triumfu rozhodla Malá Skála v předposledním 25. kole.