Zatím se připravují s divizní rezervou Slovanu a těší se na ligové zápasy. Ale jestli si ligu „kopnou“, o tom rozhodne teprve letní příprava. každopádně oba shodně tvrdí, že se domácímu publiku představí 15. července v Intertoto Cupu.

Jales je útočník, který ve svých 24 letech vystřídal šest klubů v Brazílii. „Hrál jsem v útoku. Buď ve středu nebo na křídle. Naposledy jsem v soutěži za Joinville z deseti zápasů vstřelil šest gólů,“ tvrdil.

Černý Hudson je obránce a působil pouze v jediném klubu – Atletico Sorocaba. „Je mi dvacet, profesionální smlouvu jsem měl na tři roky a hraji post jako Cafú. Ale nevím, jestli tak dobře,“ řekl.

Oba nenastoupili dovolenou a stále si v Liberci zvykají. „Česká liga je dobrá soutěž a už se na ni těšíme. Brazilská liga je také dobrá a je v ní spousta kvalitních hráčů,“ sdělil Jales, který v Brazílii nechal ženu. Prozatím.

Na včerejším tréninku béčka českým příkazům moc nerozuměli, Jales ale umí. Jak říká – malinko. Ale pochopili, že jako mladí musejí uklidit branky.

Dnes oba nastupují dvoufázový trénink s Josefem Petříkem. „Je to pro ně takové předpřípravné období, aby si zvykli na zátěž, která je čeká,“ řekl Petřík, který se včera vrátil z turecké dovolené.