V očích libereckých hráčů je vidět smutek, debaklem 0:4 si totiž hráči z Podještědí zkazili celoroční snažení a honbu za evropskými poháry.

„Je to hořký konec, ale Boleslav si výhru zasloužila,“ řekl po duelu zklamaný kouč Liberce Vítězslav Lavička.

Už od začátku utkání určovala tempo domácí bílomodrá mašina v čele s kanonýrem Peckou a během prvních deseti minut si její hráči vytvořili i několik slibných příležitostí.

Když rozhodčí Kocián v 18. minutě duelu odpískal sporný pokutový kop pro domácí, nejeden fanoušek na stadionu si vzpomněl na loňskou frašku v závěrečném kole nejvyšší fotbalové soutěže. Spekulace diváků vzápětí umocnil kapitán Středočechů Matějovský, který z penalty vysoko přestřelil svatyni brankáře Hauzra.

Severočeši se osmělili až ve 31. minutě zápasu, ale Hodúrovu hlavičku Miller zlikvidoval, a tak se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

„Musíme zlepšit kombinaci a více ohrožovat bránu soupeře,“ říkal v poločase liberecký obránce Brezinský.

Jenže přesně to se podařilo domácím. Kysela si v 58. minutě naběhl na míč ze standardní situace a rozjásal davy středočeských fanoušků.

To od něj však nebylo všechno. Aby toho nebylo málo, tak hned o sedm minut později pojistil vedení domácích po krásné přihrávce Matějovského. O další tři minuty později definitivně potopil naděje Liberce Kopic a středočeským fotbalovým stánkem se neslo „Dejte jim bůra“.

Přání diváků se sice nenaplnilo, ale čtvrtého zásahu se rozjásaní fanoušci domácích přeci jen dočkali.
Po rohu Poláčka se prosadil útočník Radim Holub a upravil tak na konečných 4:0 pro Mladou Boleslav.

Liberecký sen se rozplynul. Zklamání hostů bylo obrovské a hned se začalo spekulovat o osudu trenéra Lavičky.

„Nechci odpovídat v emocích. V tuto chvíli nejsem schopný odpovědět na to, jestli zůstanu. V následujících dnech budu jednat s vedením klubu,“ řekl těsně po utkání trenér Liberce Lavička.

„Chci, aby tady trenér Lavička zůstal. Je to člověk, jakého jsem nikdy nepotkal,“ stál na straně kouče útočník Jan Nezmar.

Severočeští hráči poslední letošní vystoupení v Gambrinus lize nezvládli a propadli se až na čtvrtou příčku tabulky. Celoroční snažení se jim tak rozplynulo pod rukama.

„Strašně to bolí,“ dodal Nezmar.

Rozhovor s Janem Nezmarem naleznete v úterním Libereckém deníku nebo na sportovních stránkách ( sekce - fobal ) tohoto webu.