64letého muže zadrželi ve středu a podle policie spolupracoval a později byl propuštěný z vazby. Muž je podezřelý ze zabití na základě nezákonného jednání. Podle listu Daily Mail jde o Davida Hendersona, ten měl na let místo sebe najmout Davida Ibbotsona, který v té době pracoval jako opravář kotlů. Původně se přitom předpokládalo, že pilotem byl právě Henderson, ten ale po zmizení letadla informoval, že je naživu.

Policie pracuje s různými verzemi a na vyšetření spolupracuje s několika organizacemi včetně Úřadu pro civilní letectví. Otázkou například je i stav letadla, které začátkem letošního roku i s fotbalistou na palubě havarovalo.

K nehodě došlo krátce po přestupu argentinského útočníka z Nantes do Cardiffu. Ještě než stihl odehrát první utkání v novém působišti, letěl se rozloučit se spoluhráči, na zpáteční cestě ale letadlo havarovalo. Tělo jednatřicetiletého hráče bylo nalezeno po více než dvou týdnech. Tělo Davida Ibbotsona, který měl být údajně barvoslepý a neměl licenci pro komerční lety, se dosud nenašlo.

Pohřeb tragicky zesnulého Emiliana Saly
Sbohem, Emiliano. Argentina se rozloučila s tragicky zesnulým fotbalistou
Argentinský fotbalista Emiliano Sala
Potvrzeno. Tělo ve vraku ztroskotaného letadla patří argentinskému fotbalistovi