Devatenáct utkání a pět branek, to je bilance, kterou devětadvacetiletý ofenzivní fotbalista v celku nováčka Serie A už nerozšíří. O spoluhráče s pestrou minulostí tak přišli i čeští fotbalisté Aleš Matějů a Jaromír Zmrhal.

Švédský útočník Zlatan Ibrahimović v dresu AC Milan
Schůzka s ministrem nepomohla. Italský fotbal se vrátí za přísných podmínek

Balotelli měl v Brescii už dřívě problémy, definitivně osudným se mu však zřejmě stal špatný fyzický stav a kondice, v nichž se vrátil po přestávce způsobené pandemií koronaviru. Prý měl také opakovaně nedorazit na trénink.

Svérázný útočník však situaci vidí poněkud jinak a tvrdí, že mu vedení Brescie trénovat neumožnilo a požaduje po týmu odškodné v přepočtu přesahující deset milionů korun.

Uvadající kariéra 

Celá věc se tak dost možná nakonec bude řešit právní cestou, rodák z Palerma ale se vší pravděpodobností bude znovu měnit fotbalovou adresu. Těch už vystřídal opravdu požehnaně, když si na živobytí vydělával v obou milánských týmech, Manchesteru City, Liverpoolu, Nice či Marseille.

Záložník portugalského FC Porto Jesús Corona
Stylový restart fotbalistů Porta. První "pokoronavirový" gól zařídil Corona

Jeho kariéra však postupně upadá, což dokládá i tržní hodnota, jež za poslední dva roky podle webu Transfermarkt.de klesla z 24 milionů eur na milionů pět a půl.