Stejně jako česká reprezentace, i ta polská se v posledních zápasech především hledá. V posledních pěti duelech nevyhrála, ve čtyřech nedokázala vstřelit gól a navíc třikrát z toho prohrála, to není pro nového polského reprezentačního trenéra Jerzy Brzęczeka dobrá vizitka. Přesto po prohře s Čechy sršel optimismem.

Český tým porazil Polsko 1:0.
Léčba Šilhavým zabírá. Ani jsem to nečekal, říká kouč

„Můžete psát o chybách, zmatcích, nedostatku porozumění a slabém výkonu naší obrany, ale v týmu je vidět silný duch i jednoznačný kvalitativní posun,“ uvedl po zápase.

Češi hráli, co potřebovali

Ale polská média ani fanoušci s ním tento optimistický pohled nesdílejí. Na sociálních sítích roste obliba hashtagu #brzęczekout. „Češi hráli, co potřebovali. Vyzkoušeli si na nás několik řešení různých situací. A vstřelili pěkný gól. Pro ně byl zápas přínosem a pozitivně je naladil na pro ně důležitý pondělní zápas Ligy národů se Slovenskem,“ napsal po zápase portál TVN.pl.

Web celostátní televize TVP.pl si zaspekuloval nad nejvážnější situací v českém vápně, kdy hvězdný útočník Bayernu Mnichov Robert Lewandowski netrefil míč před prázdnou bránou. „Zvedl by se výkon naší reprezentace, kdyby to Lewa dal? Dokázali bychom zastavit solidně hrající Čechy? Nejspíš ne,“ položil si otázku a hned si na ni i odpověděl portál. „Češi se po vstřelené brance zatáhli, útočili jen sporadicky, ale když se vydali na naší polovinu, mohlo to skončit s gólem,“ pokračoval TVN.pl.

Jakub Jankto odpovídá novinářům.
Fotbalisté potvrdili stoupající formu a po gólu Jankta vyhráli v Polsku

Podle webu sportowefakty.pl i Jaroslav Šilhavý stejně jako polský trenér sestavuje zcela novou reprezentaci především z mladší generace. A jednoznačně nejpozitivněji se podle něj v českém týmu jeví vycházející hvězda evropského fotbalu 22letý Patrik Schick, útočník AS Řím. „Potvrdil to i v tomto zápase, díky jeho aktivitě před vápnem vstřelili Češi svůj gól,“ napsal web.

Poláci ve středu hrají v Lize národů v Portugalsku, polská média po zápase s Českem nevěří, že by se jejich reprezentaci mohlo podařit přerušit sérii bez vítězství, spíše doufají, že by snad konečně někdo z jejich týmu mohl vstřelit gól. 

Trenéři Jan Suchopárek s Michalem Horňákem, patron Jan Koller a talentovaný brankář Matěj Kovář besedovali se zlínskými školáky.
Slavný kanonýr Jan Koller pobavil zlínské školáky vzpomínkou na Bayern