Duel rozhodl jedinou brankou jedenáct minut před koncem dvacetiletý talent Matej Oravec. Mladý útočník hrál přitom ještě před dvěma týdny pouze za juniorský tým. „Skórovat před takovými fanoušky a v takovém zápase? Asi nejkrásnější pocit v životě,“ radoval se.

Fotbalisté Zlína (ve žlutých dresech) hostili před vyprodaným hledištěm Baník Ostrava. Petr Jiráček
Zklamaný Jiráček po Baníku: Nemůžeme si stěžovat. Body jsme si nezasloužili

Vítěznou a zároveň svou životní trefu věnoval své rodině. „A především dědečkovi, který už mezi námi není. Doufám, že se na mě shora dívá a je hrdý,“ prohlásil Oravec.

„Bílí Andělé“, jak se trnavskému Spartaku přezdívá, sice vstoupili do Evropské ligy ve velké euforii, právě tu chce ale český trenér Radoslav Látal krotit. „Za výhru jsme šťastní a užíváme si ji, jenže nám chybějí body v domácí soutěži,“ sdělil novinářům.

Plzeň proti CSKA Moskva ztratila dobře rozehraný duel, v němž vedla už 2:0.
Plzeňské rozpaky. Proti CSKA mohla Viktoria vytěžit mnohem více

Poté ale uznal, že zopakování 46 let starého triumfu Trnavy nad Anderlechtem je bezpochyby něčím speciálním. „Kdyby mi to někdo pověděl před zápasem, bral bych to všemi deseti. A vidíte, vážně se to splnilo,“ usmíval se Látal, který jako hráč Evropskou ligu, tehdy ještě jako Pohár UEFA, vyhrál. Poštěstilo se mu to v barvách Schalke 04.

Pohárová soutěž je pro Trnavu jedinečnou událostí. „Žije jí celé město. Vždyť vidíte tu atmosféru,“ dodal trenér.

SK Slavia Praha  - FC GIRONDINS De Bordeaux
Pohárové starty. Slavia je umí, potvrdila to i letos proti Bordeaux