Slovan opět povede nový trenér. Ústecký rodák Pavel Hoftych nahradil Slováka Zsolta Hornyáka, který odešel do Maďarska. Jinak Liberec oproti předchozím letům nepotkala v ligové přestávce divoká vlna odchodů.

„Je to dané skladbou týmu. Neměli jsme tolik hráčů na hostování. Kluci jsou pod smlouvou, nebyla nutnost. Někdy vám ta situace vyplyne sama. Třem klukům končí hostování, čtyřem smlouvy, je tam nějaká dobrá nabídka a je z toho celá jedenáctka. Letos k tomu nedošlo,“ řekl ředitel klubu Libor Kleibl.

Slovan přesto přišel o svého nejlepšího útočníka Kozáka, který na jaře tým gólově táhl a vystřílel si angažmá ve Spartě. V mužstvu ještě skončili Sýkora, Oršula a Vukliševič. Klub naopak získal na hostování Kuchtu a dotahuje přestup Chaluše.

Matěj Chaluš.
Obránce Chaluš posílí Liberec. Slovan dolaďuje podmínky přestupu ze Slavie


„Odejít ze Slavie je těžké i vzhledem k tomu, že celá moje rodina jsou slávisti. Ale co se dá dělat. Myslím, že pro mě je to určitě takhle lepší, Liberec je pro mě v Čechách jedna z nejlepších variant. Vždy to byl hodně dobrý soupeř, nevím, jestli jsem vůbec někdy Liberec porazil. Vždy se pohybuje nahoře, je to pro mě hodně krok vpřed,“ řekl stoper reprezentační „21“ Matěj Chaluš.

Liberec udržel brankáře Nguyena, o kterého usilovala Slavia i stopera Karafiáta, o kterého se zajímal Jablonec. Zůstává i Kačaraba. „Cítíme, že do útoku, eventuálně do kraje zálohy bychom ještě jednoho hráče potřebovali,“ poznamenal Hoftych.

Liberec odstartuje sezonu v sobotu v Ostravě a pak doma přivítá vicemistra z Plzně. „Chci, abychom dobře odstartovali. Máme těžký los, z prvních šesti zápasů čtyřikrát venku, do toho velmi zdatní soupeři. Potřebujeme dobře odstartovat a pak už se to mužstvo vždy nějak nadechne. Věřím, že tohle mužstvo potenciál má, je dobře poskládané. Dobře se tu pracuje a věřím, že budeme hrát o horní patra,“ dodal Hoftych.