„Nakonec došel k závěru, že by bylo možné se objektivu raději zbavit, proto ho hodil v Praze do Vltavy,“ řekl mluvčí policie Vojtěch Robovský. Policejním potápěčům se povedlo ukradený předmět vylovit.

„Dosti nešetrnou manipulací odmontoval robotickou hlavu záznamového zařízení. S přístrojem v hodnotě téměř čtyři sta tisíc korun z areálu odešel. Cestou na nádraží, odkud měl naplánovaný přesun zpět do místa svého pobytu, se zastavil v obchodě pro igelitovou tašku, aby nebylo tolik nápadné pohybovat se na veřejnosti s odcizenou elektronickou součástí profesionální kamery,“ popsal Robovský.

Radan Lenc opouští Bílé Tygry a míří do KHL, kterou bude hrát v dresu Amuru Chabarovsk.
Radan Lenc se loučí s Bílými Tygry

Zloděj o sobě nedal vědět jen na severu Čech. Ke krádeži se odhodlal také ve vršovickém Ďolíčku při utkání mezi Pardubicemi a Spartou. Muž si vypůjčil klíč od kabiny a nechal si udělat jeho kopii. Následně po začátku utkání zamířil do šaten, kde hráčům prohledával osobní věci.

„Vybíral peněženky, mobilní telefony a hodinky,“ potvrdil Vojtěch Přibyl, zástupce ředitele komunikace AC Sparta Praha. „Během pouhých dvou měsíců způsobil škodu za více než 1 300 000 korun. Z prodeje kradených věcí si nějaký čas žil na vysoké noze,“ dodal Robovský.

Jhon Mosquera opouští Slovan Liberec a bude působit v Plzni.
Slovan hlásí odchody, kádr opouští Pešek a Mosquera

Zloděj byl však dopaden díky spolupráci kriminalistů z Prahy a Liberce. Větší částku z ukradených peněz už utratil. Muž byl obviněn a okamžitě poslán do vazby. „Jsme rádi, že byl za tak krátkou dobu dopaden,“ kvituje Přibyl. „Škod napáchal hodně na různých stadionech a my jsme rádi, že bude potrestán,“ přidal se tiskový mluvčí Slovanu Liberec Tomáš Čarnogurský.

Recidivistovi za jeho prohřešky hrozí až osm let vězení. „Muž se kriminalistům ke spáchání obou případů doznal, načež si vyslechl sdělení obvinění ze spáchání zločinu krádeže a přečinu poškození cizí věci. V případě odsouzení mu tak může hrozit trest odnětí svobody v rozmezí od dvou do osmi let,“ uvedla policie.

Krádeže ve fotbalových kabinách nejsou bohužel ojedinělé. Ovšem zloději se někdy zaměří přímo na konkrétního hráče. Své o tom ví například slávista Lukáš Provod, kterému byly odcizeny kopačky.Nedávno na svých sociálních sítích napsal: „Ve Vršovicích mi vykradli kufr auta. Pokud byste viděli někoho prodávat tyto kopačky, dejte mi prosím vědět.“