V duelu s Chrudimí začaly branky padat až ve druhém poločase. Skóre duelu otevřel Michael Rabušic, který se hezky uvolnil a sám před brankářem uklidil míč do sítě. Poté Jakub Pešek prošel do vápna a střelou z úhlu překonal chrudimského gólmana. Východočeši se přeci jen dočkali čestného úspěchu, když Pavel Sokol zakončil do prázdné branky.

Nic dalšího se už nestalo, a tak Liberec porazil Chrudim 2:1.

Také do druhého střetnutí proti Přepeřím vstoupili Liberečtí dobře, protože už v 8. minutě skóroval Imad Rondič. Ještě do poločasu ale vyrovnal Synek a misky vah převrhl na stranu Přepeř Kvesič. Nutno podotknout, že Slovan nastoupil v hodně kombinované sestavě.

Jaroslav Pospíšil
Tenisový veterán Pospíšil je stále ve hře i turnajový titul v Liberci

„Od minulého pondělí jsme začali trénovat. Hráči i my jsme měli krátkou pauzu. Hodně hráčů odešlo a došlo k velkým změnám v týmu. Tréninkově jsme navázali na to, kde jsme nedávno skončili. Přidali se k nám noví kluci jako Jugas nebo Matoušek. Jsou tady dva borci na zkoušce: Slovák Csáno a Bosňan Gluščevič. Počítáme s dalším posilováním kádru,“ řekl trenér Liberce Pavel Hoftych.

„Potřebovali jsme se kondičně připravit na první dva zápasy, protože jsme věděli, že budou pro kluky fyzické náročné, neboť jsme měli méně hráčů, než jsme chtěli mít. Použili jsme nějaké hráče z béčka a další mladíky. Chtěli jsme je vidět v zátěži. První dvě utkání nám splnila fyzickou úlohu v tomto období,“ konstatoval spokojeně Hoftych.

Jak byste zhodnotil oba zápasy? „Měly spoustu nedostatků z naší strany. Měli jsme tam hodně hráčů, kteří spolu nikdy nehráli. Bylo to vidět na kombinaci a přechodu do útočné fáze, případně i na organizaci v obraně. Chrudim má mužstvo, které už je pohromadě. Byla to vyrovnaná partie s tím, že jsme ji nakonec vyhráli. Jednotlivé hráče bych zatím vůbec nerozebíral.“

Jonáš Forejtek. Foto: Deník/Luboš Jeniček
Na Svijany Open vrcholí boj o semifinále, Forejtek má šanci na hattrick

„Co se týče druhého utkání, tam jsme měli ještě více zásahů do sestavy. Kromě ostřílených hráčů Nguyena, Koscelníka nebo Mikuly jsme nasadili hráče, kteří s námi trénují. Bylo vidět, že útočná síla byla slabá. Neměli jsme ani sílu soupeře nějak napadat. Přepeře mají dost zkušených hráčů,“ ohlédl se Hoftych za druhým mačem.

Proč jste se rozhodli ke dvěma duelům během jednoho dne? „Chtěli jsme, aby hráči šli do fyzického zatížení,“ odvětil Hoftych.

Ve druhé půli musel pro zranění odstoupit Jugas. „Někdo mu přilehl koleno, se kterým laboroval už v závěru loňské sezony. Věříme, že to bude v pořádku. To jsou věci, které nikdo neovlivní. Nejednalo se o žádný surový zákrok,“ měl jasno liberecký kouč.

V dalším klání se Liberec střetne s Žižkovem.

Přípravné zápasy

MFK Chrudim - FC Slovan Liberec 1:2 (0:0)

Branky: 66. Sokol - 58. Rabušic, 62. Pešek.

Sestava Liberce: Knobloch (46. Hasalík) - Fukala, Kačaraba, Dvořák, Kosek - Šulc (46. Králíček), Michal, Barac (46. Černický), Pešek - Csáno, Rabušic. Trenér: Hoftych.

FK Přepeře - FC Slovan Liberec 2:1 (1:1)

Branky: 35. Synek, 73. Kvesič - 8. Rondič

Sestava Liberce: Nguyen - Koscelník, Černický, Jugas, Mikula - Králíček, Kazda, Barac, Baláž - Gluščevič, Rondič. Trenér: Hoftych.