Dynamu se v lize v současné době moc nedaří. V únoru odehrálo čtyři zápasy, v nichž pouze jednou vyhrálo, když zdolalo Baník Ostrava. Naposledy uhrálo remízu 1:1 v Ďolíčku s Bohemians Praha 1905. V tabulce patří Českým Budějovicím 10. místo se ziskem 30 bodů. Spolu s Olomoucí jsou remízovým králem soutěže, protože mají na svém kontě devět nerozhodných výsledků.

„Věděli jsme, že nás čeká zápas na těžkém terénu, čemuž jsme přizpůsobili rozestavení. Jsme rádi, že jsme výsledkově odčinili zápas s Opavou. Odehráli jsme dva odlišné poločasy. V prvním jsme byli lepší, vytvářeli si šance, ale nedokázali jsme je proměnit. Do druhého soupeř pozměnil rozestavení, na což jsme špatně reagovali. Když se hra začala srovnávat, tak jsme inkasovali. Jsme rádi, že si z utkání nakonec vezeme bod. Kluky chci pochválit, podali jsme lepší výkon než minule,“ řekl trenér Dynama David Horejš k partii s klokany.

50. kolo hokejové Tipsport extraligy: HC Energie Karlovy Vary - Bílí Tygři LIberec
FOTO: Bílí Tygři bojující o čtyřku odjeli z Varů s prázdnou

Co se týče MOL Cupu, v něm Jihočeši postoupili dvakrát kontumačně. Zápasy s Baníkem Most-Souší a Jiskrou Ústí nad Orlicí se neuskutečnily.

Severočechům se poslední měsíc povedl o poznání lépe. Z pěti odehraných duelů si Slovan připsal tři výhry a dvě remízy. Jednu plichtu zaznamenal proti Českým Budějovicím. V dosud posledním kole si poradil s Pardubicemi 4:1. V tabulce se Liberec nachází na 5. pozici s 36 body. Spolehnout se může především na obranu, která je s 19 inkasovanými brankami druhá nejlepší v celé soutěži.

Michal Kriško na bloku proti Ostravě. Právě na ni Liberec narazí v prvním kole letošního play off.
Michal Kriško už má všechny české trofeje

„Čekají nás Budějovice, se kterými jsme hráli asi před třemi týdny. Byl to velmi těžký soupeř. Sezona je ještě dlouhá a my máme v kádru hráče, kteří nedostávají běžně tolik příležitostí, takže budeme chtít, aby se rozehráli,“ podotkl trenér Slovanu Pavel Hoftych.

Liberečtí mají za sebou v letošním ročníku MOL Cupu jedno utkání, v němž zdolali Viktorii Žižkov 3:1 po prodloužení.

Osmifinále poháru mezi Slovanem Liberec a Dynamem České Budějovice začíná ve středu 3. března od 17 hodin. Přímý přenos vysílá ČT Sport.