"Potřebujeme dobře odstartovat do sezony, abychom se nadechli. Postupně chceme krok za krokem čeřit vody, co nejvýše to půjde a snažit se dotírat na špičková mužstva v lize," řekl liberecký trenét Pavel Hoftych.

Slovan v minulé ligové sezoně na poháry nedosáhl, navíc opět řeší změny v kádru. "Odešli velmi důležití a velmi silní hráči. Mužstvo bude určitě zase hledat svou tvář a na začátku to nebude jednoduché," uvedl kouč.

Slovan po minulé sezoně opustili křídelníci Jakub Pešek a Jhon Mosquera, univerzálové Michal Sadílek s Ondřejem Karafiátem, obránce Jakub Jugas či brankář Filip Nguyen. Naopak přišli záložníci Karol Mészáros či Filip Havelka a hlavní posilou se stal bývalý reprezentant a navrátilec Theodor Gebre Selassie. V týmu pokračuje na hostování ze Slavie ofenzivní univerzál Jan Matoušek.

Liberec v přípravě odehrál celkem sedm utkání. Z toho nejprve čtyři v Česku a další tři na herním soustředění v Rakousku. Ke konci června odehrál první, a to s Viktorií Žižkov, kterou porazil 5:0. Poté nestačil na pražskou Duklu (1:3), následně dvakrát zvítězil výsledkem 3:1, konkrétně nad Ústím nad Labem a rezervou Sparty. V červenci sehráli svěřenci trenéra Hoftycha nejprve duel s Lincem (1:1), porazili ruský celek Achmat Groznyj (2:1) a v ligové generálce nestačili na německý Regensburg.