Jedenáctého dubna. To je den, kdy brněnská Zbrojovka naposledy slavila vítězství. Tehdy dokázala vyhrát na horké půdě v Českých Budějovicích. Kdo čekal, že si Jihomoravané od této chvíle půjdou v pohodě za záchranou, musel být zklamán. Následovaly dvě porážky s Pardubicemi a Slováckem, k nimž přibyly dvě remízy s Teplicemi a Baníkem Ostrava.

Minule byly v Králově Poli k vidění brankové hody, po nichž ale odešla Zbrojovka s prázdnou. Mladé Boleslavi totiž podlehla 2:3 a znovu si zkomplikovala boj o záchranu. V tabulce momentálně patří Brnu 16. místo se ziskem 22 bodů. Na patnácté Teplice aktuálně ztrácí čtyři body.

Rozhodčí Marek Bohuš.
FOTO: Mladý sudí zažil kopačku v obličeji i nutrie na hřišti

„Teoreticky nějaká šance na záchranu je, ale je to od nás pořád hrozně málo. Máme tam nechat krev, a ne hrát první poločas takhle. Je tam šance, ale nevím, co by se muselo stát. Samozřejmě se o to ale ještě porveme, neodevzdáme to,“ velí brněnský útočník Jan Hladík.

Když Slovan porazil Opavu a Mladou Boleslav, mohlo se zdát, že si svěřenci trenéra Pavla Hoftycha v poklidu vybojují účast v evropských pohárech. Realita je ovšem jiná. Liberec v duelu se Spartou promarnil dvoubrankový náskok a nakonec remizoval s pražským soupeřem 2:2.

HRDÝ TÁTA. Radek Abrahám s kočárkem na procházce.
Dvakrát šli na postup, dvakrát se nedohrálo. Zkusíme to znovu, říká Abrahám

Vzápětí nestačil ani na Bohemians Praha 1905 (0:3) a vidina Evropy se začala vzdalovat. Severočeši jsou v tabulce na šesté pozici s 50 body. Na čtvrté Slovácko mají deficit šest bodů, takže se budou muset ohlížet i na to, jak si Slovácko povede doma proti klokanům.

Utkání FC Slovan Liberec – FC Zbrojovka Brno je na programu v pátek 14. května od 20 hodin. Přímý přenos vysílá stanice ČT Sport.Hlavním rozhodčím bude Ondřej Lerch, jemuž budou s praporkem asistovat Zdeněk Dobrovolný a Jakub Šimáček. Videorozhodčím bude Karel Hrubeš, jehož pravou rukou bude Milan Flimmel.

Slovan odehrál se Zbrojovkou už 49 zápasů, z nichž 22 vyhrál a 14 prohrál. K tomu třináctkrát remizoval. Liberec tak má lepší bilanci.