Když v lize začínal, říkal si, že by bylo hezké v ní vydržet třeba do třiceti či pětatřiceti let. Nyní má na hrbu čtyři křížky a stále je platnou oporou FK Teplice. „Dokud nebudu cítit, že jsem mizerný, budu chytat. A potom bych šel rád do nižší soutěže. Fotbal totiž miluji. U Prahy máme barák, děti tam chodí do školy. Budeme žít tam," plánuje budoucnost. 

Co říká o Tomáši Grigarovi trenér Jiří Jarošík?
 Grigi je věkově kousek ode mě a pořád hraje, to mu trošku závidím. Ale u gólmanů to není taková zvláštnost. Pořád ho to baví, má emoce na tréninku, motivaci. Navíc se stará o kabinu, o mladé hráče, toho si také ceníme. Záleží jen na něm, jak dlouho bude chytat. Pořád je ale platný hráč, stojí to na něm. Přeji mu hlavně zdraví. Může chytat rok, klidně dva, kdo ví.  

V čem jsou přednosti čtyřicetiletého gólmana? Samozřejmě, že ve zkušenostech. „Už znám v lize hráče, tak vím, jak kopnou penaltu, přímý kop. Dobře čtu hru. Jsem prostě zkušenější, tak i chytám. Nohy do vzduchu nevyhazuji, nikdy jsem nebyl pro efekt." 

Poznáte slavnou teplickou legendu?
KVÍZ: Kolik poznáte slavných hráčů fotbalových Teplic?

Co Grigara motivuje, aby každé ráno vstal a šel na trénink či na zápas? „Říkám si, že každý zápas může být poslední. Proto chytám pořád na maximum. Může přijít i zranění," přemýšlí a přiznává, že regenerace je postupem věku složitější. „Takže už žádné pivo!" vtipkuje. „Já si oblíbil saunu a po ní ledovou vodu, to pomáhá." 

V sobotu bude teplický brankář znovu akci, jeho tým na něj bude spoléhat. Žlutomodří od 15 hodin hostí na Stínadlech Baník Ostrava. „Nepovedlo se nám utkání na Bohemce, potřebujeme bodovat. Půjdeme si pro vítězství." 

Brankáři Grigar a Diviš
Grigar: Ne vždy jsem tréninku dal sto procent. S Divišem to bylo na ostří nože