1. FC Slovácko

Tým z Uherského Hradiště se nachází ve výborné formě. V roce 2021 odehrál  už jedenáct zápasů a prohrál pouze se Slavií 2:3. Z této šnůry ještě stojí za zmínku výhra v Jablonci 3:0. Slovácko je  v tabulce na výborném třetím místě se ziskem 47 bodů. Před ním už je jen Slavia se Spartou. Zcela zaslouženě tak atakuje účast v evropských pohárech.

Svěřenci trenéra Martina Svědíka si počínají nad očekávání a bude zajímavé sledovat, kam až svoji spanilou jízdu dotáhnou. Letošní sezona ukázala, že o Evropu může bojovat klub s výrazně nižším rozpočtem, než mají například obě pražská S.

Sparťanský brankář Matěj Machovský předvedl ve čtvrtém utkání semifinále bezchybný výkon a dovedl svůj tým k prvnímu bodu v sérii.
Liberecký útočník Adam Musil: Kváču jsme v tom nechali vykoupat

„Liberec má solidní tým, takže určitě je to těžký soupeř, který se navíc v tabulce pohybuje poblíž nás. Stejně jako v každém zápase budeme chtít vyhrát a vzhledem k našemu postavení nebudeme skrývat, že je to pro nás další důležité utkání. Budeme chtít hrát svou hru a trenéři nás na ně určitě dobře připraví takticky,“ řekl záložník Slovácka Milan Petržela.

Na poslední vzájemnou konfrontaci se Slovanem (1:1) nevzpomíná úplně v dobrém. „Bylo to zvláštní utkání. Po dvaceti minutách byl vyloučen Vlasta Daníček, Liberec navíc dostal výhodu pokutového kopu a my rázem prohrávali. K tomu nás čekalo dlouhé oslabení. Ale semkli jsme se a ve druhém poločase se síly na hřišti vyrovnaly, nám se podařilo vyrovnat a odvézt si cenný bod,“ vybavuje si Petržela.

FC Slovan Liberec

Severočeši zažívají menší útlum. Po sérii tří vítězství v řadě následovala porážka v podještědském derby s Jabloncem, pak přišla bezbranková remíza s Baníkem Ostrava a v týdnu Slovan vypadl z domácího poháru MOL Cupu po nezdaru v Plzni. Nyní čeká na Liberec opravdu těžký soupeř, který je hodně rozjetý.

Slovanu patří v tabulce pátá pozice s 43 body. Družina trenéra Pavla Hoftycha bude až do konce základní části bojovat o další anabázi v pohárové Evropě. Proto bude pro ni utkání na Slovácku velice důležité.

Bílí Tygři tentokrát na Spartu nevyzráli a prohráli 0:5.
Ještě není konec. Bílí Tygři podlehli Spartě 0:5

„Pojedeme tam s tím, že chceme získat tři body. Moc času na přípravu nám nezbývá. V pátek jsme měli předzápasový trénink a hned po něm jsme vyrázili na Slovácko. Je to teď velmi rychlé a musíme se soustředit už na sobotu, abychom zde tři body vybojovali,“ věří navrátilec do sestavy Jan Matoušek.

Vzájemné zápasy

Slovan odehrál se Slováckem v historii samostatné české ligy už 37 zápasů, z nichž 21 vyhrál, 12 remizoval a jen čtyřikrát prohrál.

Duel 1. FC Slovácko – FC Slovan Liberec začíná v sobotu 10. dubna od 18.30 hodin. Přímý přenos vysílá stanice O2 TV Sport. Hlavním rozhodčím bude Emanuel Marek, jemuž budou asistovat Jaroslav Kubr a Petr Antoníček. Videorozhodčím bude Jiří Adam.

Své utkání hraje také Jablonec, který v sobotu 10. dubna od 14 hodin hostí Zlín.