MFK KARVINÁ

Karviná měla ještě o něco horší vstup do nové sezony než Liberec. Svěřenci trenéra Františka Straky v prvních třech duelech nezískali ani bod. Postupně prohráli s Mladou Boleslaví (0:1), Baníkem Ostrava (1:2) a Plzní (2:3). Ovšem v posledních dvou zápasech se trochu zvedli, když remizovali bez branek se Slavií a následně v Olomouci 1:1. Hlavně plichta s Pražany jim může dodat patřičné sebevědomí.

Karvinští se po pěti utkáních nachází na posledním místě v tabulce se ziskem dvou bodů. Pakliže porazí Slovan, odsunou na samé ligové dno právě svého nedělního soupeře. Nejlepším střelcem Karviné je se dvěma zásahy Michal Petráň, který do Karviné přišel na roční hostování s opcí z Pardubic.

Fanoušci Slovanu Liberec.
Další prohra i prodej Oscara. Vztek fanoušků Slovanu nabírá na síle

Pro Slezany je zatím těžké nahradit Lukáše Budínského a Tomáše Wágnera, kteří své další fotbalové kroky spojili s Mladou Boleslaví.

FC SLOVAN LIBEREC

Hráči Slovanu prožívají nejhorší vstup do sezony od ročníku 2007/2008, kdy soutěž tehdy nesla název Gambrinus liga. Tenkrát měli po pěti kolech pouhý jeden bod. Letos nejprve vyhráli v Ostravě, ale od té doby na nějaký bodový zisk čekají. Nad síly Liberce byly Plzeň, Zlín, Olomouc a Slavia. Svěřenci trenéra Pavla Hoftycha si nepřenesli střeleckou mušku z posledních přípravných zápasů, v nichž roznesli Přepeře 6:1 a Kuvajt 5:0.

Severočeši se tak krčí na předposlední pozici v tabulce se ziskem tří bodů. Pokud Liberec vyhraje, opustí barážové příčky. V případě, že všechny body získá Karviná, přeskočí Slovan, kterého zároveň odsune na poslední místo.

Zápas 3. kola první fotbalové ligy mezi týmy FC Slovan Liberec a FK Teplice se odehrál 4. srpna na stadionu U Nisy v Liberci. Na snímku je Elvis Sukisa Mashike.
Béčko Slovanu nenavázalo na předchozí úspěch ve Velvarech, Zbuzanům podlehlo 0:3

Nejlepším střelcem Liberce je se dvěma góly Roman Potočný. Kouč Hoftych už bude moci nasadit do utkání Oscara, bez kterého se musel obejít na Slavii, protože liberecký záložník zrovna přestoupil k sešívaným. Pod Ještědem ale zůstane do konce kalendářního roku na hostování.

VZÁJEMNÉ ZÁPASY

Liberec sehrál s Karvinou v lize šest duelů s pozitivní bilancí tří výher, dvou remíz a jedné porážky. V posledním vzájemném měření sil vyhrála Karviná 2:1.