První vážnější šance skončila gólem. Po centru Peška se do vzduchu pověsil Jan Pázler a přesnou hlavičkou otevřel skóre. Liberec měl od začátku zápasu míč víc na kopačkách, ale svoji územní převahu nedokázal vyjádřit druhým gólem. Ve velké příležitosti netrefil balon z velkého vápna Pešek. Domácí mohli inkasovat, ale první pokus hostujícího hráče lapil Knobloch a druhý skončil na horní síti liberecké branky.

Kuvajt své možnosti nevyužil, a tak Slovan trestal. Po rohovém kopu Nešického předvedl další úspěšnou a přesnou hlavičku Roman Potočný. Dobrý pokus vyslal z přímého kopu Pázler, ale jeho dělovku gólman Kuvajtu vyrazil na roh. V závěru poločasu musel předvést své brankářské umění Knobloch, který zlikvidoval nebezpečnou hlavičku z malého vápna.

Chrastava (ve žlutém) porazila ve své první přípravě Ruprechtice 4:2.
Fotbalové týmy z Liberecka se připravují na novou sezonu

V 53. minutě měl po přihrávce Gembického třetí gól na kopačce Yu, ale sám před brankářem selhal. Své zaváhání ale napravil o šest minut později, kdy se opřel do meruny a potřetí napnul síť za zády hostujícího strážce svatyně. Slovan byl blízko čtvrtému zářezu, ale Gembického lob skončil těsně nad. Vzápětí získal u postranní lajny balon Kuchta, vyběhnuvšího brankáře Kuvajtu sice přehodil, ale mezi tři tyče nezamířil.

Fanoušci Slovanu se dočkali až v 80. minutě, kdy se k trestnému kopu postavil Ondřej Karafiát a přesnou střelou nedal kuvajtskému brankáři žádnou šanci. Pověstného bůra zasadili Liberečtí svému sokovi tři minuty před koncem, kdy střílený centr Mikuly usměrnil za čáru Jan Kuchta. Slovan tak porazil Kuvajt 5:0.

Přípravné utkání

FC Slovan Liberec - Al Kuvajt SC 5:0 (2:0)

Branky: 6. Pázler, 25. Potočný, 59. Yu, 80. Karafiát, 87. Kuchta
Rozhodčí: Ginzel – Bohata, Šůma. Bez karet.

Sestava FC Slovan Liberec:
1. poločas: Knobloch – Koscelník, Kačaraba, Mara, Lehoczki – Pešek, Breite, Nešický, Potočný – Pázler, Dordič
2. poločas: Knobloch – Mikula, Chaluš, Karafiát, Hybš – Malinský, Alibekov, Beran, Gembický – Yu, Kuchta