Oba aktéři daného momentu mají rozdílný názor. „Rozhodčí písknul do píšťalky a já byl stoprocentně přesvědčen o tom, že se o faul nejednalo. Potom se šel sudí podívat na video a já si říkal, co se stalo,“ divil se obránce Sparty Matěj Hanousek.

„Ani na moment jsem nezapochyboval, že to byl faul na mě. Rozhodčí ale fouknul penaltu. Podívám se na video, zda ten faul uvidím taky,“ řekl po zápase Hanousek.

Liberec - Sparta 3:1.
Liberecký Slovan si doma poradil se Spartou, vítězství řídil dvěma góly Malinský

Tomáš Malinský byl za video pochopitelně rád. „Zaplaťpánbůh, že tady bylo video. Kdyby tady nebylo, tak jsme zase za hlupáky,“ pronesl záložník Liberce. „Asi mají na Spartě jiná pravidla, protože když je hráč podražen, tak je to faul,“ má jasno Malinský.

„Šikovně jsem si dal před něj nohu a on mě podrazil, takže z mého pohledu jasná penalta,“ stál si za svým Malinský. „Radši jsem ty momenty neviděl. Já jsem rád, že video je. Rozhodčí se na to koukne a jedeme dál,“ nechal se slyšet po utkání kapitán Liberce Radim Breite.

SPARTA - LIBEREC. V posledním vzájemném měření sil se radovali Pražané..
K Nise zavítá pražská Sparta, Liberec bude chtít navázat na předchozí výhru

Trenér Sparty Václav Jílek má jasný názor na videorozhodčího. „VAR pro mě osobně ztratil důvěryhodnost. Je to jenom nástroj pro rozhodčí. Viděl jsem tolik špatných rozhodnutí a pak komise rozhodčích řekne, že to bylo jinak,“ pokrčil rameny Jílek.

„Delegace rozhodčích na utkání nedělám, od toho je komise, která se tím zabývá. Je to zvláštní, že duel řídí rozhodčí, kteří chybovali minulý týden na Spartě,“ nechápe kouč Liberce Pavel Hoftych, který bezprostředně po zápase neviděl zpětně ani jeden moment.

FK Ústí nad Labem - FC Slovan Liberec (přípavné utkání) 1:2
Slovan motivují i zářezy rozhodčích, Kozák varuje Spartu. Hoftych burcuje diváky

„Co se týče zákroků, tak jsem zatím neviděl ani jeden ani druhý. VAR je technologie, která by měla přestupky vidět, takže beru to tak, že tam fauly někdo viděl,“ uvedl lodivod Liberce Pavel Hoftych.

Na duely Liberce nebývá VAR často nasazován. „Odehráli jsme sedmý zápas a VAR byl teprve na druhém utkání. Kdyby byl VAR k dispozici při střetnutí s Olomoucí, tak jsme se pravděpodobně těšili ze zasloužené branky,“ vrátil se trenér Hoftych k diskutabilnímu momentu při klání se Sigmou, kdy se míč odrazil od břevna směrem k brankové čáře.