„Padla tam jedna šibenice, pak jednou tyčka-tyčka-gól, zbytek byly normální góly,“ vzpomíná na střeleckou smršť mladý kanonýr.

Oddíl Chrastavy vstoupil do jarní části sezóny odhodlaně, momentálně je na sedmém místě tabulky v těsném závěsu za Krásnou Studánkou a Osečnou. Přesto, nebo možná právě proto, je pořád na čem pracovat. „Měli bychom vyhrávat víc zápasů,“ takový je podle Adama jednoduchý recept. „Zlepšit se v kličkách a víc poslouchat trenéra. Hlavně já,“ dodává.

Adam se dělí o 6. - 8. místo střelecké tabulky. Umístění v první desítce je pro něj důležité a tabulku sleduje. Nejen, že se mu to daří, ale hru v útoku si užívá. „Nejvíc mě baví kličkování mezi obránci a střelba na branku,“ říká, přestože to není zadarmo. „Občas mě po zápase bolí nohy,“ přiznává Turok.

S fotbalem začal ještě dřív než s povinnou školní docházkou. „Na tréninky jsem začal chodit v pěti letech. Vím, že se mi to moc líbilo, ale už si vůbec nevzpomínám, jak to probíhalo,“ pátrá v paměti Adam. V rodině se nikdo jiný kopané nevěnuje, ale spřízněnou fotbalovou duši mladý sportovec přesto má. „Děda hodně sleduje zápasy v televizi a já se s ním rád dívám,“ vypráví mladík. Rodina i kamarádi se často chodí na zápasy dívat a na diváckou podporu si kluci z Chrastavy nemůžou stěžovat.

Adamův cíl je jasný. „ Až budu starší, chtěl bych hrát třeba za Slovan Liberec,“ sní talentovaný útočník, který se řadí mezi fanoušky nejúspěšnějšího libereckého klubu. Jeho fotbalový vzor ale kope za tým Paris Saint-Germain. Je jím třicetiletý útočník Neymar.

Kromě fotbalu Adama baví i další sporty. Černobílý fotbalový míč občas s chutí vymění za basketbalový. Kdyby si ale mohl vybírat, zvolil by povolání, které souvisí s jeho oblíbeným sportem. „Líbilo by se mi třeba se starat o fotbalové hřiště,“ plánuje mladý hráč.