„Aktuálním úkolem je budování nového zázemí v areálu. Tím mám na mysli šatny a sportovní zázemí s tím spojené. Aktuální stav je, že proběhla kompletní demolice a staví se nový objekt, kdy celá stavba by měla být dokončena a předána 31. prosince 2020,“ sdělil předseda Višňové Milan Melka.

„Tuto, pro nás velkou akci, podpořilo MŠMT a také obec Višňová, za což jsme moc rádi. Jestli se vše povede, jak je naplánováno, bylo by to úspěšné zakončení pětiletého úkolu našeho výboru a také samozřejmě zástupců obce Višňová. Věřím, že všichni z Višňové a okolí přejí našim dětem a nástupcům, aby mohli sportovat a trávit volný čas v novém, čistém a hlavně bezpečném zázemí. Vždyť Betonek, jak se našemu zázemí říkalo, byl otevřen 26. června 1959. Jako předseda TJ Jiskra, ale i jako zastupitel obce Višňová stále tvrdím, že nový objekt nebude sloužit jen fotbalistům a fanouškům, ale i všem občanům z Višňovska a okolí,“ řekl Melka, který je navíc aktivním hráčem.

Liberecký talent Tomáš Trunda při utkání se Salcburkem.
Talent Tomáš Trunda draftován do USHL: Zaskočilo mě to

Provizorní zázemí pro podzimní část sezóny 2020/21 bude zajištěno formou obytných kontejnerů a také formou využití zázemí v místní tělocvičně.
A co fotbalisté, kteří hrají krajský a okresní přebor? Příprava mužstev, po dlouhé pauze způsobené pandemií, začala 14. května prvním oficiálním tréninkem na odpočaté trávě ve Višňové.

„V jarní části jsme chtěli stále předvádět atraktivní fotbal pro diváky a také se udržet na předních místech v tabulce, ale stalo se, co se stalo. V současné době se budeme snažit trénovat a sehrát pár přátelských utkání, kdy teď již máme potvrzené soupeře z Dolnobousovského SK a Chrastavy. Naším přáním je stále, aby se do přípravy na novou sezónu zapojilo více hráčů, neboť nás trápí úzký kádr a také demotivace mladších hráčů hrát krajský přebor, kteří si raději zahrají „prales“ bez trénování,“ uzavřel Milan Melka.

Hokejbalové hřiště ve Františkově potřebuje nutnou opravu.
Hokejbalisté Liberce chtějí zachránit hřiště ve Františkově

Trenérem áčka je Karel Pantůček, vedoucím mužstva Jaroslav Soukup. U okresního béčka působí trenér Miloslav Mládek, který by potřeboval k sobě stálého vedoucího mužstva. Ze Žibřidic v zimě přišel Jan Bareš, který se do Višňové přestěhoval.

O nadějného střelce Ondřeje Michálka se zajímala mužstva z vyšších soutěží.

Legendární Betonek v době, kdy ještě stál.Zdroj: Miloslav Cihlář

Legendární Betonek v době, kdy ještě stál.