Nosek přichází do dospělého fotbalu po tříletém angažmá u ligového mládeže FK Příbram (U15, U16 a U19), předtím působil v akademiích Slovanu Liberec a FK Jablonec. Do dospělého fotbalu mezitím nakoukl v Chrastavě, kde se v roce 2018 dohrávala divize. Byl také vyslancem českého fotbalu při angažmá v Číně, dlouhé roky působil jako trenér německé Žitavy. V mladších letech hrával v Turnově III. ligu, který byl farmou Liberce.

Tomáš Nosek.Tomáš Nosek.Zdroj: archiv"Po pětadvaceti letech jsem se tak vrátil do Turnova. To jsem tehdy byl asistentem trenéra Hloužka a pak vedl Turnov jako trenér spolu s Ulihrachem," přiznal Nosek, bývalý hráč Slovanu Liberec a Turnova.

FK Turnov v sezoně 2018/19 sestoupil z divize a poté následovaly kvůli covidové pandemii dva nedohrané ročníky v krajském přeboru. Nyní je po podzimu a patnácti kolech na vedoucím místě, ale se stejným bodovým ziskem jako druhá Skalice. Třetím do postupového mariáše je neméně kvalitní Hrádek nad Nisou.

"S vedením jsme se dohodli na spolupráci a našimi ambicemi je postup, protože si ho Turnov zázemím i hráčskou kvalitou vyšší soutěž zaslouží," potvrdil nový trenér, který ví, že k postupu má pouze jedenáct zápasů. "Faktem ale je, že neznám síly soupeřů. Pro mě je však výhoda, že přicházím od staršího ligového dorostu do mladého kádru, takže trenérské návyky nemusím výrazněji měnit. První trénink jsme měli 14. ledna a pokračujeme v přípravě třikrát týdně. Příprava je dlouhá, i když na posledních 14 dnů nemáme soupeře, protože ti z vyšších soutěžích již hrají své mistrovské utkání," poznamenal Tomáš Nosek, jehož tým čeká 19. února v poháru LKFS znamenitý soupeř z I. A třídy - Pěnčín s Adamem Peltou. Prvním zápasem zimní přípravy bude divizní Dvůr Králové.