„Věděli jsme, že to bude na višňovském prasečáku, tedy špatném hřišti, hlavně o boji… Dostali jsme se do vedení, ale to jsme bohužel neudrželi a domácí po našich hrubých individuálních chybách otočili. Pak ve druhé půli zaparkovali na vápně autobus a hráli na dva silové brejky, tak jak to dělají v každém zápase, když vedou,“ řekl Martin Budzel, předseda frýdlantského Slovanu, který na Višňovou vyzrál naposledy v roce 1997, tedy před 24 lety.

Prokletí tak trvá… „Tak snad se nám to dlouhé čekání povede zlomit za půl roku v domácí odvetě, kdy nastoupíme na normálním, rovném hřišti,“ neztratil víru Budzel.

„Možná máme špatné hřiště už 24 let,“ usmál se trenér vítězné party Milan Melka s tím, že hřiště sice není vzhledem k ročnímu období v top formě, ale hrát se na něm dá: „Tak blíží se konec podzimu, ideální to není, ale nehledal bych v tom žádné mouchy,“ uvedl Melka.

Odhodlaní hosté začali slibně, už v páté minutě je dostal do vedení Mikuláš Borkovec. Náskok však udrželi jen deset minut, než vyrovnal Ondřej Michálek a v 45. minutě dokonal obrat domácí Radek Dobrovodský.

„Naši se ze začátku asi báli více než Frýdlant, ale po vyrovnávacím gólu, který jsme dali naštěstí rychle, jsme se uklidnili a vyrovnali. Po chybě hostujícího brankáře jsme ještě do poločasu otočili a tím se uklidnili. Ve druhé půli se hrálo bojovně, ale v duchu fair play. My jsme mohli ke konci zvýšit na 3:1 a dohrávat ve větším klidu, ale to se nám nepodařilo,“ uvedl trenér Višňové.

Výhry a tří bodů si cenil. „Výsledek je super, derby se nám povedlo, přišlo hodně lidí, hezké počasí, bylo to se vším všudy,“ dodal Melka.

Frýdlant je v tabulce pátý, Višňová šestá. Slovan v sobotním 12. kole přivítá na vlastním hřišti Stráž pod Ralskem, Jiskru čeká nedělní duel v Železném Brodu.

Jiskra Višňová - Slovan Frýdlant 2:1 (2:1)

Branky: Michálek, Dobrovodský - Borkovec. R: Havel. ŽK: 3:2, 500 diváků.

Višňová: Linke - Pikous (81. Žežulka), Mazánek, Michálek, Kepr, Melka (85. Hroch), Bednář, Bláha, Zimák (46. Bareš), Švadlenka, Dobrovodský.

Frýdlant: Zajíček - Bartoš (46. Kašík), Kobr, Kesner, Coufal, Mazánek, Jelínek, Šorm (56. Kukla), Štrbák (75. Novák), Nosek, Borkovec.